Foto: Shutterstock

Nākamsestdien, 28. jūlijā, pulksten 11 Raiņa un Aspazija mājā, Rīgā, Baznīcas ielā 30, norisināsies vizuālās un kustību mākslas darbnīca "Lielā slinkuma darbnīca". Pasākumā sākumskolas un pirmsskolas vecuma bērni kopā ar saviem vecākiem varēs slinkumu izpaust zīmējumā, visiem kopā veidojot "Lielā slinkuma" portretu, ziņo Memoriālo muzeju apvienības pārstāvis Kaspars Zalāns.

Kopā ar horeogrāfi Alisi Putniņu un vizuālo mākslinieci Evu Vēveri varēs ceļot pa Raiņa dzejoli "Lielais slinkums", lai caur kustību apzināšanos, novērojot slinkuma sajūtu ķermenī un domās, pārnestu to zīmējumā. Zīmēt varēs ar plaukstām, pēdām, elkoņiem, izmantojot ķermeņa kontūras un spontānas idejas.

Eva Vēvere ir vizuālā māksliniece, kura plašāk pazīstama ar "Poētiskā Robotisma" projektiem. Tajos spēles formā tiek risināti uzdevumi īpaši izvēlētās, ar laikmetīgo mākslu saistītās platformās un notikumos. Tāpat Eva darbojas dažādos medijos, tai skaitā instalācijā, procesuālos notikumos, video un zīmējumā. Pēdējos gados viņa pievērsusies eksperimentālu sadarbību veidošanai kopā ar laikmetīgās dejas un mūzikas profesionāļiem. Vadījusi mākslas darbnīcas bērniem Somijā, Igaunijā, Vācijā, kā arī "London Gates Education Group" izglītības programmas īstenošanas laikā Rīgā.

Turpetim Alise Putniņa ir laikmetīgās dejas horeogrāfe un izpildītāja. Savā profesionālajā darbībā ir palīdzējusi tapt teātra izrādēm, ir piedalījusies dažāda veida dejas uzvedumos. Pēdējais darbs – simtgades kokļu koncertuzvedums "Stīgo, brālīt! Stīgo, māsiņ!" Dailes teātrī. Šobrīd aktīvi strādā pie savas solo dejas izrādes veidošanas.

"Lielā slinkuma darbnīca" ir otrā no septiņām nodarbībām ģimenēm, kas no jūnija līdz decembrim ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu notiek Raiņa un Aspazijas mājā. Piecas mākslinieces – Ilze Aulmane, Ieva Baumgarte, Līva Kaprāle, Ella Mežule un Eva Vēvere –, izmantojot dažādas tēlotājmākslas tehnikas (grafiku, glezniecību, tekstila dizainu u.c.) un rosinot bērnus un vecākus iepazīt Aspazijas un Raiņa tekstus, sniegs iespēju ģimenēm radoši darboties kopā, veidojot savus mākslas darbus.

Darbnīcas ilgums ir divas stundas. Vecāki aicināti aktīvi piedalīties. Darbnīcā paredzēts kustēties un zīmēt ar ogli un citiem mīkstajiem zīmēšanas materiāliem, tāpēc ieteicams ierasties brīvā apģērbā, kuru nav bail nosmērēt. Kājas basas vai neslīdošās zeķītēs. Būs iespēja pārģērbties.

Interesenti aicināti pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu (dora.pauzere@memorialiemuzeji.lv) vai zvanot (29572469).

Ieeja ģimenēm ar bērniem – trīs eiro.

Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Vairāk informācijas par darbnīcu vari iegūt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!