Foto: Publicitātes attēls

Sestdien, 26. martā no pulksten 11 līdz 16, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienas programmu "Lieldienu krāsu prieks, bērnība bijusī un esošā".

Muzeja Ģimenes dienas programma noritēs Lieldienu, pavasara saulgriežu un dabas atmodas noskaņā. Pulksten 12, 13 un 15 visiem interesentiem būs iespēja piedalīties ekskursijā -izstādē "Mazie Rīdzinieki", kura mūsdienu bērnu vecākiem un vecvecākiem būs kā ceļojums savas bērnības dienu atmiņu zemē, bet bērniem – iepazīšanās ar iepriekšējo paaudžu bērnības pasauli, salīdzinot to ar savējo. Un, protams, ka šajā Ģimenes dienā neiztikt bez Lieldienu stāsta un tradīcijām. Izstāde "Mazie rīdzinieki" būs apskatāma vēl tikai līdz 3. aprīlim.

Radošajā darbnīcā "Lieldienu krāsu prieks", kas no pulksten 11 līdz 16 darbosies izstādē "Mazie rīdzinieki", bērni varēs ļauties krāsu priekam un iztēlei, fantazējot un zīmējot savu olu dizainu uz papīra, kā arī, ja būs paņemtas līdzi jau vārītas olas, tās izkrāsot, izrotāt, sagaidot Lieldienas. Radošajā darbnīcā varēs arī gūt iemaņas guļbūves mājiņu būvēšanā, palasīt jau piemirstas bērnu grāmatas, sacerēt pasakas, dzejoļus, dziesmas – gūt prieku par esību bērnībā. Pēc aktīvās darbošanās būs iespēja apskatīt visu muzeju.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo ieejas maksu: 1,42 eiro, bet skolēniem un pensionāriem - 0,71 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem ieeja ir bez maksas.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja izstāde "Mazie rīdzinieki", veltīta rīdzinieku bērnības pasaulei cauri laikiem. Izstādē apskatāmi gan muzeja krājumā glabātie, gan no jauna iegūtie, ar rīdzinieku leģendām un dzīves stāstiem apvītie priekšmeti, kas Rīgā lietoti bērnu aprūpei, izklaidei, apģērbšanai un izglītībai laika posmā no 18. gadsimta līdz mūsdienām.

Izstādes organizatori aicina atgriezties savā un iepriekšējo paaudžu bērnības pasaulē. Bērnības priecīgie un skumjie stāsti, to lietiskie pierādījumi – vismīļākās lelles un viņu iedzīve, lācīši, sunīši, kaķīši, zirdziņi, automobiļi, spēles, pirmās grāmatiņas, kleitiņas, biksītes, cepurītes un vēl un vēl…

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!