Foto: Shutterstock
Ņemot vērā Covid-19 pandēmijas radītās sekas jauniešu psihoemocionālajai veselībai un reaģējot uz problēmas aktualitāti, Liepājas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar biedrību "Attīstības platforma YOU+" trīs mēnešu garumā īstenos pilotprojektu – mentoru atbalsta programmu pilngadību sasniegušajiem jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem.

Programmas galvenie uzdevumi ir sekmēt pozitīvu jaunieša sociālo prasmju attīstību, sniegt praktisku mentora atbalstu ikdienas situācijās, veicināt jaunā cilvēka spēju efektīvi strādāt ar saviem mentālās veselības izaicinājumiem, rosināt pozitīvu mijiedarbību starp dažādām jauniešu grupām un nodrošināt lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

Mentors jaunietim sniegs atbalstu trauksmes un emocionālās nestabilitātes brīžos, kas radušies Covid-19 pandēmijas un ierobežojumu dēļ. Tāpat speciālists palīdzēs plānot brīvo laiku sarežģītajos krīzes apstākļos, sniegs informāciju par jauniešu vispārējo attīstību un vecumposma vajadzībām, kā arī veicinās pašaprūpes prasmes.

Katram jaunietim tiks piemeklēts piemērotākais mentors, lai sadarbība būtu pēc iespējas sekmīgāka un efektīvāka. Tikšanās ar mentoru noritēs brīvā atmosfērā, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības pasākumus. Viens jaunietis pilotprojekta laikā varēs izmantot mentora atbalstu līdz 20 stundām.

Pakalpojumam var pieteikties jebkurš jaunietis iepriekš minētajā vecuma grupā, aizpildot pieteikuma formu saitē www.youpluss.lv/mentors.

Pēc pieteikuma aizpildīšanas ar pieteikuma autoru sazināsies biedrības "Attīstības platforma YOU+" pārstāvis, lai precizētu dalību programmā. Pieejamo vietu skaits programmā ir ierobežots.

Papildu jautājumu gadījumā iespējams sazināties ar biedrību "Attīstības platforma YOU+" pa tālruni 24 794 991 vai rakstīt uz info@youpluss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!