Foto: Shutterstock

Gatavojoties Latvijas Republikas simtgades svinībām, Likteņdārzs aicina Latvijas skolu skolēnus piedalīties konkursā par lielāko novada sveci. Skolēni tiek aicināti kopā ar savu klasi veidot komandu un vākt parafīnu un vecās sveces, lai konkursa noslēgumā izlietu piecas lielsveces – pa vienai katram novadam (Latgalei, Kurzemei, Vidzemei un Zemgalei) un Rīgai. Konkursa uzvarētāji – klase, kura būs savākusi visvairāk parafīna saņems īpašu balvu no Likteņdārza draugiem.

Konkurss norisināsies no 1. oktobra līdz 5. novembrim un tajā aicināta piedalīties ikviena Latvijas skolas klase no 1. līdz 12. klasei. Konkursa dalībnieki var būt klašu kolektīvi, katrai klasei veidojot vienu komandu. Klases uzdevums ir savākt pēc iespējas vairāk parafīna, lietotas vai pat bojātas sveces un līdz 5. novembrim tās nogādāt Likteņdārzā, Koknesē vai "Kokneses fonda" birojā Rīgā, Lāčplēša ielā 75B. Pēc tam viss savāktais materiāls tiks sadalīts atbilstoši novadiem, no kurām skolām tas iesniegts, un nogādāts SIA "Baltic Candles" ražotnē, kur tiks izlietas piecas lielsveces – pa vienai katram novadam. Pēcāk izgatavotās sveces tiks iedegtas 18. novembra pasākumā Likteņdārzā, kur tradicionāli tiek sagaidīts saulriets un no svecītēm izveidota Latvijas valsts kontūra, ziņo Likteņdārza administratīvā direktore Linda Galino.

Noslēguma pasākuma laikā tiks apbalvoti arī konkursa uzvarētāji un godināti visi dalībnieki, pateicoties kuru savāktajam materiālam tapušas piecas lielsveces, kuras veltītas Latvijas simtgadei un Latvijas novadiem.

Konkursa organizatori atklāj, ka uzvarētāj klasei būs iespēja apmeklēt hokeja komandas "Dinamo Rīga" spēli un tikties ar hokejistiem klātienē.

Detalizētāka informācija par konkursu, nolikums un pieteikuma anketa atrodama Likteņdārza mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!