Foto: Picjumbo

Sestdien, 2. martā, pulksten 13 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā (7. stāvā) notiks komiksu darbnīca bērniem kopā ar bērnu žurnāla "Pikolo" ilustratori Liānu Mihailovu.

Tikšanās reizē tik svinēti jaunā žurnāla atklāšanas svētki, kur ikviens varēs radoši un darbīgi pavadīt laiku, zīmējot, līmējot un veidojot interesantus komiksus kopā ar vienu no "Pikolo" ilustratorēm Liānu Mihailovu. Tāpat darbnīcas apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar jaunāko "Pikolo" žurnālu.

"Pikolo" ir vārds žurnāla galvenajam varonim – zinātkāram, rotaļīgam un draudzīgam mākonītim, kura sapņi ir lieli, un tas spēj paveikt ļoti daudz. Žurnāla lapaspusēs var iepazīties ar "Pikolo" radošo daudzpusību un viņa draugiem, kuri mīt stāstā, komiksa uzdevumos.

Komikss piedāvā platformu, kurā bērns var radoši izpausties un caur kuru iepazīties ar mūsu pašreizējās kultūras elementiem un tajā strādājošajiem profesionāļiem. "Pikolo" ir pirmais žurnāls bērnu auditorijai, kuru veido Latvijā pazīstami ilustratori un rakstnieki. Katru izdevumu veido cita mākslinieku komanda.

Žurnāla mērķis ir atbalstīt bērnu radošā darbībā, norādot, ka viņam izdodas. Izvēlētie uzdevumi ir veidoti un piemēroti konkrēti mērķauditorijas vecuma bērniem, lai tie nebūtu ne pārlieku sarežģīti, ne pārāk viegli, bet vienlaikus interesanti, radoši, daudzpusīgi. Bērni pirmsskolas vecumā daudz mācās caur tausti, sajūtām, maņām un darbību, tāpēc "Pikolo" komanda cenšas piedāvāt pēc iespējas vairāk uzdevumus, kas dažādos veidos iedrošinātu bērnu domāt un darboties – rakstīt, zīmēt, lasīt, griezt, jautāt, interesēties, mēģināt un izprast.

Uz komiksu darbnīcu laipni gaidīti ir gan mazāki, gan lielāki bērni kopā ar mammām un tētiem. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!