Foto: Publicitātes attēli

Jau ierasts, ka Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" norises laikā sestdienas rīts pieder bērniem. Šogad plānoti divi seansi – animācijas īsfilmu programma un Ilzes Burkovskas-Jākobsenas dokumentālā animācijas filma "Mans mīļākais karš", un tos demonstrēs sestdien, 14. novembrī, informē organizatori.

Pulksten 11 uz kinoteātra "Splendid Palace" Lielo zāli "Lielais Kristaps" aicina vismazākos skatītājus un viņu ģimenes. Programmā – animācijas īsfilmas. Bērnu un vecāku iemīļotā "Brīnumskapja" dziesma "Māsiņas Puteklītes" pārvērsta kustīgās bildēs. To izdarījusi režisore Krista Burāne ar māksliniekiem Kristīni Jurjāni un Tomu Burānu, un abu darbs nominēts "Lielajam Kristapam" kategorijā Labākais animācijas mākslinieka darbs. "Lielā Kristapa" programmā notiks "Māsiņu Puteklīšu" pirmizrāde.

Seansā izrādīs arī trīs jaunākās filmas no "Lupatiņu" sērijas: "Kā lupatiņi brokastoja", "Kā lupatiņi skaitīja laiku" un "Kā lupatiņi ceļoja", kā arī divas filmas, kas tapušas leļļu studijā "Animācijas brigāde". Jāņa Cimermaņa filmā "Londonas brīvdienas" skatītāju labi iepazītā "Avārijas brigāde" dodas uz Lielbritānijas galvaspilsētu, jo sabojājies Lielā Bena mehānisms, bet Daces Rīdūzes filmā "Zirņa bērni", kuras tapšanu iedvesmojis Raiņa dzejolis, īpaši satraucošus notikumus piedzīvo zirņi, kuru pāksti apēšanai noskatījis kāds īpaši ēdelīgs tārps.

"Londonas brīvdienas" (London holidays) trailer, director Jānis Cimmermanis from Katrina Cimmermane on Vimeo.

Pulksten 13 sekos nākamais animācijas filmu seanss, un tajā izrādīs Ilzes Burkovskas-Jākobsenas pilnmetrāžas animācijas filmu "Mans mīļākais karš", kas šogad triumfēja pasaules nozīmīgākajā animācijas filmu festivālā Ansī, Francijā. Tas ir stāsts par pieaugšanu Aukstā kara apstākļos Latvijā no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem līdz Atmodai, no padomju režīma līdz neatkarības atjaunošanai, un tajā ir atklāts pašas režisores piedzīvotais. Vēsturiskiem faktiem, sadzīviskām reālijām un personiskām atmiņām savijoties ar humoru, nopietnību un atklātību, veidojas cilvēciska un dzīva liecība par vēsturiski nozīmīgu laiku. Filma "Mans mīļākais karš" nominēta "Lielajam Kristapam" sešās kategorijās: Labākā animācijas filma, Labākais scenārijs, Labākā animācijas filmas režija, Labākais animācijas mākslinieka darbs, Labākā mūzika un Labākā skaņu režija. Seansu pieteiks pati režisore.

Nozīmīgākais Latvijas filmu nozares pasākums "Lielais Kristaps" šogad norisināsies no 12. līdz 15. novembrim. "Lielais Kristaps" dod iespēju vienkopus redzēt un profesionāli izvērtēt Latvijas jaunākās filmas, kā arī godināt Latvijas kino tradīcijas. Filmas būs iespējams skatīties kinoteātrī "Splendid Palace", Tallinas ielas kvartālā un tiešsaistē – www.filmas.lv.

Biļešu cenas kinoteātrī "Splendid Palace":

  • Īpašie seansi (pirmizrādes, atklāšanas pasākums) – 6,50 eiro.
  • Citi seansi – 5,00 eiro.
  • Studentiem, uzrādot ISIC karti, studentu apliecību – 4,50 eiro.
  • Skolēniem, pensionāriem, 3. grupas invalīdiem, uzrādot apliecību – 3,50 eiro.
  • Bērnu, ģimenes seansi – 3,00 eiro.


Studentu filmu seanss Tallinas ielas kvartālā "Tu jau zini Kur" un dokumentālo filmu programma vietnē www.filmas.lv – bez maksas.

2016. gadā "Lielais Kristaps" ieguvis Nacionālās balvas statusu, un šogad balvas pasniegs 32. reizi. Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" rīko Latvijas Kinematogrāfistu savienība sadarbībā ar Nacionālo kino centru un LR Kultūras ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!