Foto: Publicitātes attēli
Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa ziedojumā saņēmusi jaunu intensīvās aprūpes aparātu un dzirdes pārbaudes ierīci jaundzimušajiem.

Pagājušajā gadā Madonā durvis vērusi renovēta un mūsdienu prasībām atbilsoša dzemdību nodaļa, slimīcā tika ierīkota otra dzemdību zāle ar aprīkojumu ūdens dzemdībām, izveidota jaundzimušo palāta, kā arī izbūvētas labierīcības cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Atklājot renovēto nodaļu, Pētera Avena fonds "Paaudze" dāvināja "premium" klases ultrasonogrāfijas iekārtu, kuru iespējams pielietot agrīnai sirdskaišu atklāšanai jaundzimušajiem.

Arī šoruden labdarības fonds dāvāja slimīcai nepieciešamās iekārtas, lai vēl vairāk attīstītu nodaļas darbību. Slimnīca dāvinājumā saņēma jaunu jaundzimušo intensīvās aprūpes sistēmu un dzirdes pārbaudes ierīci jaundzimušajiem.

Tagad, kad dzmedību nodaļa sniedz ārstniecības pakalpojumus ne tikai Madonas jaunajām māmiņām un jaundzimušajiem, bet arī māmiņām no Gulbenes, Jaunpiebalgas un Balviem, ir ļoti svarīgi tai nodrošināt visu nepieciešamo aparatūru un tehnoloģijas.

"Protams, ir pamatoti, ka mēs turpinām atbalstīt Madonas dzemdību nodaļu. Tagad, kad nodaļa uzņem vēl vairāk pacientu, tai ir jāspēj nodrošināt labākā aprūpe un ārstēšana. Mums ir patiess prieks, ka varam uzlabot šo tik svarīgo dzīves brīdi – pasaulē nākšanu. Lai jaunajām māmiņām un mazuļiem, tas būtu pēc iespējas ērtāks un laimīgāks, mēs arī turpmāk turpināsim sniegt atbalstu," komentē Igors Bass, labdarības fonda "Paaudze" vadītājs.

Jaunais intensīvās aprūpes aparāts jaundzimušajiem nodrošinās efektīvu aprūpi. Tas ir aprīkots ar sildītāju un stabilizēs jaundzimušā bērna stāvokli tūlīt pēc tā dzimšanas. Aparāts var nodrošināt pilnīgu jaundzimušo aprūpi gan iznēsātiem zīdaiņiem, gan kritiski slimiem zīdaiņiem jaundzimušo reanimācijā.

Otra iekārta pārbauda jaundzimušo dzirdi, to pārbauda ar otoakustisko emisiju (OAE). OAE ir objektīva dzirdes diagnostikas metode. Ar tās palīdzību tiek pētīta iekšējās auss funkcionēšana, vai nav traucēta tās darbība. Speciālists izmeklējuma laikā var konstatēt bojājumu auss gliemezī, anatomiskas auss izmaiņas vai vidusausī sakrājušos šķidrumu.

"Mūsu slimnīcas ārstu galvenā prioritāte ir pacientu labsajūtas uzlabošana, laicīga slimības diagnoze un efektīva ārstēšana. Vienlaikus profesionalitātes viena no sastāvdaļām ir izmantot ārstēšanā mūsdienu jaunākās tehnoloģijas. Tāpēc es un mani kolēģi esam īpaši pateicīgi Pētera Avena fondam par ziedojumu. Jaunās ierīces uzlabos ārstu darba ikdienu, bet galvenais, tās sniegs efektīvu ārstēšanu mūsu vismazākajiem pacientiem," skaidro Artis Stuburs, Madonas slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Slimnīca Madonā dibināta 1931. gadā, tā ir viena no Latvijas neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcām, kurā galvenokārt tiek sniegta veselības aprūpe bijušā Madonas rajona novadu pacientiem, savukārt lielo locītavu protezēšanu veic visas valsts pacientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!