Foto: Shutterstock
23. martā pulksten 11 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem un vecvecākiem aicināti uz Burtu darbnīcu Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30, kuru vadīs māksliniece Ilze Aulmane.

Aspazija rotaļājās ar burtiem, kad pierakstīja savus dzejoļus. Mēs šodien tos lasām, un mūsu fantāzijā atkal veidojas tēli, stāsti. Rakstu zīmēs var saskatīt visdažādākos tēlus. Šoreiz bērniem un vecākiem pašiem būs iespēja radīt tēlus no gataviem burtiem, tos izmantojot par acīm ausīm, riteņiem, matiem un visu citu, kas vajadzīgs, lai ikviens izveidotu savu vienreizējo stāstu, cilvēku, vidi vai noskaņu. Tāpat tiks meklēti arī noslēptie Aspazijas dzejoļu citāti. Pēc labi padarīta darba varēs arī kārtīgi izspēlēties ar krāsainajiem burtiem, kas atrodami citātā, informēt Memoriālo muzeju apvienības pārstāvis Kaspars Zalāns.

Ilze Aulmane ir mācījusies Ogres Mākslas skolā un citviet, Latvijas Mākslas akadēmijā šogad turpinās studijas maģistratūrā. Strādājusi gan kā pedagoģe, gan izstāžu zāles kuratore. Tāpat viņa ir piedalījusies dažādās izstādēs un arvien nopietnāk grib pievērsties savai radošajai darbībai.

Burtu darbnīca ir pirmā no deviņām nodarbībām ģimenēm, kas no marta līdz decembrim notiek Raiņa un Aspazijas mājā. Piecas mākslinieces – Ilze Aulmane, Ieva Baumgarte, Līva Kaprāle, Ella Mežule un Eva Vēvere –, izmantojot dažādas tēlotājmākslas veidus (grafiku, glezniecību, tekstila dizainu u.c.) un rosinot bērnus un vecākus iepazīt Aspazijas un Raiņa tekstus, sniegs iespēju ģimenēm radoši darboties kopā, veidojot savus mākslas darbus.

Uz darbnīcu, kura ilgs divas stundas, lūgums pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu dora.pauzere@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruni 29572469

Ieeja ģimenēm ar bērniem – 3 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!