Foto: Publicitātes foto

Piecu bērnu tētis, zivju advokāts, biologs un pētnieks Māris Olte "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" dalās savās pārdomās par bērniem pēc 45 gadu vecuma un arī par to – kādas ir sajūtas būt divu mazu meiteņu tētim. "Divi skuķīši brīdī pēc 45, es teikšu – tas ir riktīgs saldais ēdiens," viņš stāsta, piebilstot, ka brīnišķīgākais brīdis esot tas, kad abas ierāpjas tētim klēpī.

Taujāts par to, kā ir šobrīd būt tētim, jo ar maziem bērniem ir ko noskrieties, Olte norāda, ka kolēģis Jānis Kļaviņš viņam teicis, ka tādā vecumā cilvēkam vajadzētu sākt nomierināties. "Es teicu, ka tu savu akmeni nevari dzirdēt, tāpēc, lai neuztraucas, bet zināmā mērā taisnība – vairāk gribas pasēdēt, dažreiz paklausīties džezu un mierīgi noslīgt pārdomās."

Olte atzīst, ka ir labi, ja iepriekš nosauktās lietas varot darīt, taču, ja nevar, arī tad viņš gūst prieku. "Ja arī nav labi izgulēta nakts, bijis vairāk kaut kādas raudāšanas vai dīdīšanās – tas nav nekas traks, tie ir tīrie sīkumi," saka Olte, "Bet divi skuķīši brīdī pēc 45, es teikšu – tas ir riktīgs saldais ēdiens. Sešgadīgā atnāk un ierāpjas klēpī, un pēc tam trīsgadīgā ierāpjas klēpī, un trīsgadīgajai tu nedrīksti likt klāt zodu, jo tas zods ir ass taču! Ko tu te bāzies! Brīnišķīgi!"

"Bērnos ir daudz iedvesmas," saka Olte, "Es arī saprotu – laikam ir tā, ka veči uz vecumdienām paliek sievišķīgāki un sievietes atkal tā kā vīrišķīgākas. Vismaz tā tie hormoni strādā – dīvaini. Es sievietes aizvien vairāk un vairāk spēju saprast – tāda ir mana iekšējā sajūta." Būt par mazu bērnu tēti viņa vecumā, Olte atzīst, ka par to vispār neuztraucas: "Es esmu biologs, un es zinu, ka es nejūtos ne jauns – ne vecs, ne balts – ne melns, ne liels – ne mazs. Es jūtos labi. Varu pakustēties, varu kaut ko pastāstīt."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!