Foto: Privātais arhīvs

Ļoti priecīgas ziņas septembra vidū saņēma Pavloviču ģimene no Rēzeknes, kurai pēdējais gads bijis milzu pārdzīvojumiem bagāts, jo vecākajam no trīs brāļiem – četrus gadus vecajam Dāvidam – noteica diagnozi – mīksto audu audzējs. Dāvidam ir dvīņu brālis Toms un jaunākais brālis Jānis, kuram ir trīs gadi. Deviņus mēnešus ģimene dzīvoja starp Rēzekni un Bērnu slimnīcu Rīgā, taču nu ir labas ziņas, kas pozitīvā nozīmē pamatīgi sapurinājušas ģimeni un pats galvenais – mazo Dāvidu, kurš ir tik laimīgs, ka mājās var pavadīt vairāk laika nekā slimnīcā.

Stāstu par Dāvida ģimeni lasi šeit, bet par jaunumiem stāsta mamma Mona Pavloviča.

"Neskatoties uz to, ka pēdējā magnētiskā rezonanse uzrādīja pozitīvu dinamiku un nedaudz nomierināja mūsu satraukumu par iespējamo recidīvu, Dāvidam vēl ir pagarš ceļš priekšā, jo jāiztur seši atlikušie uzturošās ķīmijterapijas kursi, kas sevī ietver gan zāļu uzņemšanu tablešu veidā, gan intravenozi, tāpēc esam režīmā 10 dienas slimnīcā un 11 dienas mājās. Šie kursi nostiprina saņemtās intensīvās ķīmijterapijas efektu, un pie šīs diagnozes tas ietilpst ārstēšanās protokolā.

Foto: Mona stāsta, ka te Dāvids "pozē" pie ģimenes lauku mājas.

Dāvids ir ļoti priecīgs būt mājās tik bieži un daudz, jo pēdējo deviņu mēnešu laikā ilgākais, ko viņš ir pavadījis mājās, bijušas septiņas dienas, un tas arī, manuprāt, bija tikai vienu reizi. Tiesa, arī svinēt kaut ko vēl ir pāragri, jo tiešām ceļš, kas vēl ir priekšā, ir garš. Ar šo slimību pilnīgu izveseļošanos svinēt, šķiet, nevar nekad...

Mēs ļoti ceram, ka vismaz Dāvida un viņa dvīņubrāļa piekto dzimšanas dienu, kas būs nākamā gada februārī, varēsim sagaidīt visi kopā, mājās, jau bez domām, kad atkal jādodas uz slimnīcu.

Paldies visiem, kas tur īkšķus par Dāvidu, viņš ir ļoti laimīgs, ka jūs esat kopā ar viņu!"

Dāvida tētis Jānis atzīst: "Dāvidam visu laiku saku, ka mēs esam stiprākā komanda pasaulē un mēs uzveiksim šo slimību kopīgi. Bilde ar boksa cimdiem parāda, kā mēs cīnāmies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!