Foto: Publicitātes attēls

Mazajām un varbūt ne tik mazajām meitenēm vienmēr paticis spēlēties ar papīra lellēm. Nu tapusi ar roku zīmēta krāsojamā papīra lelle, kas nosaukta dziedātājas Aijas Andrejevas vārdā. Komplektā ar lelli pieejami autentiski Aijas tērpi ar pašas dziedātājas sagatavotiem stāstiem par tērpu izcelsmi un notikumiem, kur tie tikuši izmantoti.

Lelle "Aija" tapusi kā dāvana mazajiem Aijas klausītājiem viņas 30 gadu jubilejā un ir pirmā lelle no "Claudia" papīra leļļu Slavenību kolekcijas.

"Esmu patiesi aizkustināta par šo sadarbību - īpaši aizkustinoša likās ideja par šo leļļu rašanos, jo tās atjaunotas no seniem vecmāmiņas zīmējumiem. Papīra leļļu projekts manī iedveš nostaļģiju par manis pašas bērnību, jo arī man kādreiz ļoti patika spēlēties ar katalogiem un žurnāliem, griežot un krāsojot papīra lellītes. Komplektā ar lellēm bērniem būs pieejami tērpi, kas man saistās ar īpašiem notikumiem un projektiem manā skatuves karjerā, kā arī manis pašas sagatavoti apraksti. Tērpi ir lieliska dāvana man pašai manā 30 gadu jubilejā. Ar nepacietību gaidu, kad varēšu lelles uzdāvināt savām divām krustmeitām un iepazīstināt ar tām savus mazos klausītājus," atklāj dziedātāja Aija.

Komplektā ietilpst divas lellītes un tērpu kolekcija, kuru bērns pēc savas gaumes un fantāzijas var izkrāsot un pēc tam izgriezt, radot sev dabisku rotaļlietu.

Rotaļāšanās ar papīra lellēm attīsta ne tikai bērna radošās spējas, krāsu izjūtu, sīko pirkstu muskulatūru, domāšanu un smadzeņu darbību, bet arī veicina visas ģimenes kopā būšanu, darinot un veidojot savas leļļu kolekcijas.

Foto: Publicitātes attēls

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kultūras centru, vēsturniekiem un etnogrāfiem top arī jauna lelle no "Claudia" Tautiskās papīra leļļu sērijas. Pirmā lelle Laimdota no Bārtas novada tika izdota pagājušajā gadā un jau paspējusi iemantot lielu popularitāti bērnu un viņu vecāku vidū. Tautiskajā leļļu sērijā tiks ietvertas lelles no visiem Latvijas etnogrāfiskajiem novadiem, tādējādi izglītojot bērnus par Latvijas novadu tautastērpiem un to valkāšanas tradīcijām. Iecerēts, ka šī kolekcija stiprinās bērnu un jauniešu patriotismu un nacionālās identitātes apzināšanos, kas šajā globalizācijas laikmetā ir īpaši nozīmīgi. Pilnu leļļu kolekciju "Lelles Latvijas novadu tautastērpos" iecerēts izveidot līdz 2018. gadam kā dāvanu Latvijas mazajiem patriotiem Latvijas simtgadē.

Tādu papīra leļļu, kādas šodien pazīstam mēs, vēsture sākās 18. gadsimtā, Francijas galmā, kad modē nāca papīra leļļu teātra uzvedumi, kas lieliski izklaidēja garlaicības māktos augstmaņus. 19. gs. beigās - 20. gs. sākumā papīra lelles kļuva populāras arī Amerikā un pakāpeniski uzsāka savu slavas gājienu vairāku gadsimtu garumā, priecējot miljoniem bērnus visā pasaulē.

Papīra lelli "Aija" kopā ar tērpu kolekciju ar Aijas sagatavotiem aprakstiem varēs iegādāties "Jāņa Rozes" grāmatnīcās un citās "Claudia" papīra leļļu tirdzniecības vietās, kā arī Aijas pavasara koncertos kopā ar tēva grupu "Opus pro" visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!