Foto: Publicitātes attēls
Laura Baumane ir meitu mamma, un tieši bērni rosināja sākt domāt par savu biznesu - ragaviņu radīšanu mazajiem bērniem. Lai tās būtu ērtas, drošas un arī vizuāli pievilcīgas. Tāpat ne mazāk svarīgs faktors bijušas pašas Lauras bērnības atmiņas par vizināšanos "veco laiku" ragavās.

Laura ir absolvējusi biznesa augstskolas "Turība" Uzņēmējdarbības fakultātes Mārketinga un tirdzniecības bakalaura studiju programmu un neilgi pēc augstskolas absolvēšanas uzsāka savu uzņēmējdarbību – bērnu dizaina ragavu "Žube" ražošanu. Laura mudina vecākus vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni, doties svaigā gaisā un veidot pozitīvas bērnības atmiņas. Izbrauciens ar ragaviņām var būt viena no šīm skaistajām bērnības atmiņām ziemā, taču svarīgi ir atcerēties, ka, izvēloties ragavas bērnam, būtiskākais kritērijs ir drošība.

Bērni - idejas ģeneratori

Laura stāsta, ka ideja radās pirms dažiem gadiem, ziemā. "Kad vēlējāmies iegādāties ragaviņas savām princesītēm. Bija nostaļģija pēc mūsu bērnības ragaviņām. Apskatot tirgus piedāvājumu, secinājām, ka skaistas, pamatīgas un drošas ragaviņas pašiem mazākajiem bērniem tirgū nav pieejamas. Sapratām, ka ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs šis piedāvājums praktiski neeksistē, tāpēc nolēmām – ragaviņas, tas ir jauns izaicinājums gan mums, gan pašam produktam," tā Laura.

Kas ir Lauras produkts

"Žube" ir vienkārša un askētiska, nostalģiska, priecīga. "Žubes" ragaviņas ir atsauce uz laikiem, kad lietas būvēja, lai tās kalpotu vairākās paaudzēs. Mēs vēlamies atgādināt, ka šādas emocijas un produkti nav pagātne, uzsver Laura.

Foto: Publicitātes attēls

Veidojot ragavu dizainu, īpaši esot piedomāts, lai bērniem būtu ērti un droši, savukārt vecāki pastaigu laikā varētu justies eleganti. Ragaviņas tiek izgatavotas kādā Latvijas uzņēmumā, kas "izturēja ražotāju atlasi" un spēja piedāvāt gan atbilstošas tehniskās iespējas, gan kvalitāti.
Šobrīd viens no risinājumiem ir variēt ar krāsu, kas arī tiek darīts.

Papildus klasiskajām ragavām gaiša koka krāsā ir pieejamas arī lillā un sarkanas ragavas. Piedāvājam ragavās arī iegravēt vai iededzināt kādu dekoratīvu elementu, vārdus vai iniciāļus, stāsta Laura.

Jaunā uzņēmēja uzsver, ka bērnu produktiem ir svarīgi pievērst uzmanību niansēm, smalkām detaļām un to apstrādei, lai mazie nesavainotos un varētu gūt maksimālu prieku. Ragavu izgatavošanā 70 procentu esot roku darbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!