Foto: PantherMedia/Scanpix
Tas notika 12. grūtniecības nedēļā, kad, veicot ultrasonogrāfisko izmeklēšanu, ārsts Kortnijai un Metjū Beikeriem paziņoja, ka viņu gaidāmajam mazulim ir Dauna sindroms, iesakot sievietei veikt abortu. Tagad meitenītei ir 15 mēneši, un Kortnija uzrakstījusi emocionālu vēstuli ārstam par to, ka, pēc viņas domām, viņam nebija taisnība.

"Es zināju, ka man ārstam ir jāpastāsta par viņa kļūdu," atzīst meitenes mamma. "Piedzimstot, viņa pierādīja, ka ārstam nebija taisnība". Ārsts rekomendējis Kortnijai veikt abortu, jo bērna ar Dauna sindromu audzināšana krietni pasliktināšot ģimenes dzīves kvalitāti, bet topošajai mammai nebija variantu – viņa nolēma bērnu paturēt.

"Mans bērns ir ideāls," vēstulē ārstam raksta meitenes mamma. "Es nedusmojos. Man nav rūgtuma. Man vienkārši ir ļoti bēdīgi. Man ir skumji, ka mazās, pukstošās sirsniņas, kuras jūs redzat katru dienu, jūsos nerada žēlsirdību. Man ir skumji, ka no visām šīm sarežģītajām detaļām – mazajiem pirkstiņiem, plaušām, acīm un austiņām – jūs neaizturat elpu. Man ir skumji, ka jūs tik stipri kļūdījāties, kad teicāt, ka bērns ar Dauna sindromu sarežģīs mūsu dzīvi. Mana sirds lūst, domājot par to, ka jūs to pašu varat pateikt vēl kādai topošajai mammai – šodien. Taču par visu vairāk man ir skumji par to, ka jums nekad nebūs tas gods iepazīties ar manu meitiņu." Vēstule publicēta feisbuka Courtney Williams Baker profilā un to atzinīgi novērtējuši ļoti daudzi, tostarp bērnu ar Dauna sindromu vecāki, kuri komentāros pat pievienojuši savu mazuļu fotogrāfijas.

Pēc Kortnijas teiktā, ar savu vēstuli viņa cenšas mainīt attieksmi pret bērniem ar Dauna sindromu. "Es gribu, lai ārsti zinātu, cik dārgi ir vēl nedzimušie mazuļi – kā veselie, tā arī tie, kuriem ir kādi sarežģījumi. Es gribu, lai mammas zinātu, ka viņu bērni ir nenovērtējami, un pasaule mainīsies uz labo pusi. Es gribu, lai visi pārējie sajustu un apzinātos, ka mēs visi esam dažādi, taču katrs no mums ir pelnījis tiesības uz dzīvi un mīlestību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!