Foto: Publicitātes attēli

No 2. līdz 28. februārim Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" pirmā stāva galerijā būs skatāma izstāde "Miljons sveču". Izstādē varēs aplūkot dažādu formu un krāsu sveces, ko radījusi biedrība "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" (association "Latvian Movement for Independnet Living"), stāsta Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" projektu vadītāja Līga Ploriņa.

2019. gada 30. oktobrī biedrība sāka kampaņu "Miljons sveču grupu mājai", lai vāktu līdzekļus jauna, mūsdienīga, Latvijā vēl nebijuša pakalpojuma izveidei – grupu mājai jauniem cilvēkiem ar ļoti smagiem attīstības traucējumiem (garīga atpalicība, cerebrālā trieka, autisms, Dauna sindroms u.c.). Grupu mājas galvenais uzdevums – nodrošināt iespēju cilvēkiem pilnvērtīgi iekļauties sabiedrībā arī tad, ja ikdienā nepieciešamais atbalsts ir ļoti liels.

Radot un pārdodot sveces no līdzcilvēku un uzņēmumu ziedojumiem, biedrība jau sakrājusi 250 000 eiro un turpina pierādīt, ka neviens sapnis nav par lielu un neaizsniedzamu, un neviens darbs nav nepadarāms.
Foto: Publicitātes attēli

Biedrība joprojām cenšas darīt visu, kas ir viņu spēkos un neatlaidīgi gatavo sveces. Viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir emocionāli atbalstīt ģimenes, kurām šis pakalpojums ir nepieciešams jau šobrīd. Biedrības pārstāvji stāsta: "Piemēram, mums ir ģimenes, kurās vecāki trīsdesmit gadu laikā nekad nav varējuši doties kopīgā atvaļinājumā, mums ir vecmāmiņa, kurai ir vairāk nekā 80 gadu un viņas vienīgais sapnis ir redzēt mazmeitai drošu nākotni. Mēs izjūtam ļoti lielu atbildību par šo ģimeņu dzīvi nākotnē."

Ieeja izstādē būs bez maksas, tā apmeklētājiem pieejama katru dienu no pulksten 10 līdz 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!