Foto: Shutterstock

Patlaban 19 Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes grupās ir brīvas vietas, uz kurām var pretendēt bērni, kuri nav saņēmuši uzaicinājumu sakarā ar rindas pienākšanu izvēlētajā bērnudārzā, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Ar sarakstu (kurš regulāri mainīsies pēc grupu piepildījuma) var iepazīties šajā vietnē, kur atradīsi norādi uz konkrēto dokumentu, lai aplūkotu brīvo vietu pieejamību. Papētot šo sarakstu, var redzēt, ka vairums brīvo vietu pieejamas mazākumtautību un vispārējās pirmsskolas izglītības programmās, taču ir arī iespēja pieteikties uz vispārējās pirmsskolas izglītības programmu un arī speciālo izglītības programmu. Brīvās vietas pieejamas dažādos Rīgas mikrorajonos un arī dažādās vecuma grupiņās – no pusotra gada un trīs gadu vecumam.

Pirms reģistrēties rindā pievienotajā dokumentā redzamajās pirmsskolas izglītības iestādēs, ir jāsazinās ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta galveno speciālisti – eksperti Agnesi Ločmeli pa tālruņa numuru 67026835, lai saskaņotu, vai izvēlētajā iestādē reģistrācija būs derīga (vai nebūs pieteikušies vairāk pretendentu, nekā ir vietas).

Pieteikt bērnu Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs iespējams tikai elektroniski "Eriga.lv".

Kā vēlamais apmeklējuma laiks pieteikumā obligāti ir jānorāda 2021. gada 1. septembris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!