Latvijā pazīstamie mūziķi Ance Krauze un Kaspars Zemītis ir pievienojušies un pauduši atbalstu kampaņai "Dod spēku vismazākajam!", kā veltījumu priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem un stiprinājumu viņu vecākiem iedziedot "Šūpuļdziesmu", kuras mūzikas autors ir Valdis Atāls. Labdarības kampaņas laikā tiek vākti ziedojumi Latvijā pirmās mātes piena bankas izveidei.

Gan dziedātājai Ancei Krauzei, gan ģitāristam Kasparam Zemītim ir kuplas ģimenes. Ancei ir trīs meitas, bet Kasparam – trīs dēli. Mūziķi kampaņai pievienojušies ar prieku – arī viņi ir piedzīvojuši, cik svarīgi, ka mazuļiem ir gan mammas piens, gan vecāku mīlestība. Un šūpuļdziesmas mazuļiem ir gandrīz tikpat svarīgas kā ēdiens – tās klausoties, viņi jūtas mierīgi, droši un mīlēti. Ģitārists Kaspars Zemītis atgādina: "Arī mums, večiem – tēviem un vīriem, jāatceras, ka tas, cik daudz mammai būs piena, atkarīgs arī no mūsu atbalsta, būšanas līdzās."

Stāstot par dziesmu, mūziķi atzīst, ka viņus ļoti uzrunājusi gan šūpuļdziesmas melodija, gan tās vārdi, kas apdzied mazā bērniņa trauslumu un maigumu: "Bērniņ, kuru Dievs man devis/Savā klēpī iznēsāt,/Pūciņ, drebošā un smalkā/Dusi, pieglaudies man klāt."

Atminoties savu bērnu pirmās dienas, dziedātāja Ance Krauze smaidot atzīst, ka šūpuļdziesmas dziedājusi maz – klausoties mammas dziedāšanā, meitas negulēja, bet gan cēlās kājās un šūpojās – gluži kā koncertā.

Valda Atāla "Šūpuļdziesma" savu pirmatskaņojumu piedzīvoja jau 1987. gada folkloras festivālā, bet šoruden, labdarības kampaņas "Dod spēku vismazākajam" atklāšanas svētkos, kas notika Latvijas Universitātes botāniskā dārza tropisko taureņu mājā, dziesma ieskanējās no jauna kā veltījums pašiem, pašiem mazākajiem Latvijas bērniem, kuriem mēs visi kopā varam palīdzēt izaugt par veseliem un laimīgiem cilvēkiem.

Par kampaņas mērķi un iespējām ziedot lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!