Foto: Publicitātes foto
Aicinot skolēnus un jauniešus dalīties savā pieredzē par aktuālajiem jautājumiem vides saudzēšanas jomā, biedrība "Ascendum" ar eseju konkursu uzsāk izglītojošu kampaņu "Viena diena nākotnei". Tas domāts jauniešu auditorijai par aprites ekonomiku un individuālo izvēļu nozīmību. Papildus eseju konkursam kampaņas laikā tiks organizēts arī video izaicinājums jauniešiem, dažādu video un podkāstu sērija sociālajos tīklos.

Kampaņas "Viena diena nākotnei" galvenais mērķis ir izglītot jauniešus par videi draudzīgām izvēlēm, kā arī iedrošināt kļūt par vides vēstnešiem savās ģimenēs, draugu un paziņu lokā. Kampaņa tiek uzsākta ar eseju konkursu "Viena diena nākotnei", aicinot pamatskolas un vidusskolas jauniešus dalīties savās pārdomās un redzējumos par vidi un videi draudzīgām izvēlēm. Skolēni konkursā esejas var iesniegt līdz šī gada 18. aprīlim par kādu no četrām tēmām:

  1. Kāpēc mana paaudze izglābs pasauli?
  2. Mazo lietu spēks klimata pārmaiņu novēršanā.
  3. Ko es varu iemācīt pieaugušajiem par vidi?
  4. Mana zaļā rutīnā.


Vēlamais esejas garums ir 3000 zīmes. Lai piedalītos konkursā, esejas jāsūta uz e-pasta adresi vienadiena@satori.lv, uz esejas pirmās lapas norādot izvēlēto esejas tēmu, autora vārdu, uzvārdu, mācību iestādi un klasi, tālruņa numuru un e-pasta adresi. Ar eseju konkursa nolikumu var iepazīties šeit.

Konkursam iesniegtās esejas tiks vērtētas divās vecuma grupās:

  • 7. līdz 9. klases audzēkņi,
  • 10. līdz 12. klases audzēkņi.


Konkursam iesniegto eseju vērtēšana noritēs divas nedēļas, un uzvarētāji tiks paziņoti šī gada maija pirmajā nedēļā. Trīs labākās esejas katrā grupā tiks apbalvotas. Labākie darbi tiks publicēti interneta žurnālā "Satori.lv", un to autori saņems balvā "Bottecchia" pilsētas divriteņus. Savukārt viens no eseju konkursa dalībniekiem iegūs speciālbalvu – "Garmin Venu Sq" viedpulksteni ar mūziku un veselības uzraudzīšanu visas dienas garumā. Speciālā balva tiks piešķirta īpašā nominācijā "Rūpēties par nākotni ir mūsu dabā", vērtējot iesniegtās esejas visās četrās konkursa tēmās.

Izglītojošā kampaņa "Viena diena rītdienai" norisināsies no 25. marta līdz 17. jūnijam. Tās ietvaros aprīlī interneta platformās tiks publicēta septiņu video sērija ""Drusku izglābt pasauli" par vidi un aprites ekonomiku, ko režisē Alise Zariņa un vada pazīstamais jūtūberis Edgars Fresh. Vairāk par apskatāmajām tēmām klausītāji varēs uzzināt podkāstā. Paralēli sociālo mediju kanālos norisināsies arī video izaicinājums, kurā tiks aicināti piedalīties jaunieši līdz 25 gadu vecumam, lai stāstītu par tām mazajām vai lielajām lietām, kuras viņi savā ikdienā īsteno, lai mazinātu ietekmi uz vidi un klimata pārmaiņām. Labāko trīs video autori arī saņems "Bottecchia" pilsētas divriteņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!