Foto: Shutterstock

Trešdien, 29. maijā, Rīgas domes sēdē deputāti apstiprināja lēmumu, ar kuru no šā gada 1. septembra paredz segt ēdināšanas (brokastu, pusdienu, launaga) izmaksas visiem izglītojamajiem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas Rīgas pašvaldības vai privātajos bērnudārzos.

Pašvaldības dārziņos līdzfinansējuma summa būs 1,99 eiro par brokastīm, pusdienām un launagu vai arī 2,21 eiro par brokastīm, pusdienām, launagu un vakariņām. Par šo summu plānots segt pārtikas produktu iegādes izdevumus, jo pārējos ar ēdināšanu saistītos resursus pašvaldība jau nodrošina.

Savukārt privātajos bērnudārzos tie būs 1,99 eiro par brokastīm, pusdienām un launagu. Tiem privāto pirmsskolu audzēkņiem, kuru ģimene atbilst trūcīgas, maznodrošinātas vai daudzbērnu ģimenes statusam, pašvaldības maksa par brokastīm, pusdienām un launagu būs 2,77 eiro.

Rīgas domes deputātu lēmums attiecas arī uz ēdināšanas izmaksām izglītojamajiem pašvaldības izglītības iestādēs ar 14 vai 24 stundu darba režīmu diennaktī.

Saskaņā ar Valsts Izglītības informācijas sistēmas datiem, šogad 1.janvārī pašvaldības skolās pirmsskolas izglītību iegūst 25 904 audzēkņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!