Mēdz teikt, ka mazulītis pārim piesakās pats, tad, kad ir izvēlējies – jā, šajā ģimenē es piedzimšu. Citiem tas notiek ātri, un jau dažus mēnešus pēc skaļas idejas pateikšanas iestājas grūtniecība. Taču ir pāri, kuri pie bērniņa mērķtiecīgi cenšas tikt gadiem.

Gadiem neregulāras menstruācijas, policistisku olnīcu sindroms un citi reproduktīvie izaicinājumi – ar šīm lietām nācās saskarties stāstu varoņiem, par kuriem "DELFI plus" rakstījām šogad. Saviļņojoši un gaiši – tie ir stāsti ar laimīgu iznākumu, jo ikdienas paradumu maiņa un cieša sadarbība ar reproduktīvajiem speciālistiem nesusi augļus. Trīs ģimeņu pieredzes, kur pēc uztura maiņas, atteikšanās no glutēna un pastrādāšanas pie sava dzīvesveida, izdevies tikt pie brīnuma – viena vai vairākiem mazulīšiem.

'Tev būs grūti ieņemt bērnus'. Daudzbērnu vecāki Madara un Juris no Saldus

Foto: Privātā arhīva foto


Madarai Rautenbergai kopš pusaudzes gadiem bijis neregulārs menstruāciju cikls, vēlāk diagnosticēts policistisku olnīcu sindroms, un kopš tā brīža viņa dzīvojusi ar ārstu skandēto lozungu: "Tev būs grūti ieņemt bērnus." Taču Madara nepadevās un kādā brīdī saprata, ka tradicionālā medicīna nemeklē cēloņus viņas problēmai, bet liek vien lietot medikamentus un rosina iejaukties dabīgajos ķermeņa procesos. Sieviete meklēja un atrada alternatīvu, un rezultāts ir pārsteidzošs – viņa kopā ar vīru Juri audzina trīs spriganus bērniņus, kas pasaulē nākuši viens pēc otra, pat nedaudz samulsinot pašus vecākus par šādu tempu.

Lasīt vairāk

Neauglību 'izārstēt' ar uztura maiņu – kā pasauli ieraudzīja Anabella

Foto: Privātā arhīva foto


Bērnu radīšanai nekad nav īstais laiks – tik untumaini mēdz būt pieaugušie, domājot par ģimenes paplašināšanos. Jaunībā var šķist – vēl nav īstais brīdis, jo ir taču jāuzkāpj kādā karjeras virsotnē. Pēcāk jau gribas pabaudīt darbā gūtos augļus, vēl vēlāk – vai nav jau par vēlu? Tieši tik tuvredzīgi mēdz domāt sievietes un vīrieši. Bet bieži gadās tā – beidzot esi nolēmis, ka piemērotākais laiks bērniņa nākšanai pasaulē ir pienācis, taču...

Lasīt vairāk

Pārstājot būt glutēna vergam, īsteno sapni par mazulīti. Madaras stāsts


Sievietei ir svarīgi pazīt savu ķermeni un tajā notiekošos procesus, īpaši laikā, kad tiek plānots mazulis. Bieži sievietes gadījumos, kad neizdodas palikt stāvoklī, cenšas patverties tikai pie viena salmiņa – ginekoloģijas, taču ginekoloģiskās problēmas ir tikai sekas, kas radušās citu organisma nepilnību rezultātā, uzskata Madara, deviņus mēnešus vecās Terēzes Magdalēnas mamma un arīdzan auglības atpazīšanas metožu instruktore.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!