Turpinoties ģimenes mēnesim, ikviens ir aicināts iesaistīties kulturālās un sportiskās aktivitātēs, kas norisināsies galvaspilsētas centrā un vairākās apkaimēs.

Šīs nedēļas izskaņā trīs dažādās norises vietās – Bastejkalnā, Ziedoņdārzā un Nordeķu parkā – būs skatāma ceļojošā cirka mākslinieka Mr. Banana izrāde "Banan`o`rama", kurā izmantoti komēdijas elementi, žonglēšana un klaunādes. Izrādes tēma veltīta spēkam dažādās tā izpausmēs. Lai noskaidrotu, kas ir spēks, no kurienes tas rodas un kā to pielietot, Mr. Banana meklēs iedvesmu gan mītiskā dievu pasaulē, gan supervaroņu piemēros, tomēr vislabāk spēka noslēpumu spēs atklāt izrādes skatītāji, norāda Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Sestdien, 21. maijā, ģimenes ar bērniem būs gaidītas Mazjumpravas muižas parkā Rumbulā un Bieriņu apkaimes Akmens dārzā, kur pasākuma "Viens otram tuvāk" laikā bez maksas varēs vērot leļļu teātra izrādi, doties rotaļās ar dažādiem pasaku tēliem, kā arī baudīt ziepju burbuļu šovu.

Trešdien, 25. maijā, pulksten 19 ģimenes būs gaidītas kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē, kur uzstāsies iemīļotais bērnu grāmatas varonis lācēns Ričijs Rū, kurš kopā ar Reiniku ģimeni un draugiem dosies savā pirmajā Latvijas tūrē. Uz skatuves tiks atdzīvināti piedzīvojumi, kas attēloti nesen iznākušajā grāmatā un dziesmu albumā "Ričijs Rū rīko koncertu".

Sestdien, 28. maijā, pulksten 11 bērnu un jauniešu centrs "Daugmale" rīko atklātās sacensības "Ģimeņu futbola rallijs", kur piedalīties var viens vecāks kopā ar vienu bērnu vecumā no pieciem līdz 12 gadiem. Savukārt Lucavsalas atpūtas parkā šajā pašā dienā no pulksten 12 līdz 16 norisināsies radošo aktivitāšu pasākums ģimenēm "Viens otram prasmīgāk", kur gaidāmas daudzveidīgas darbnīcas un aktivitātes kopā ar Rīgas interešu izglītības centriem, kā arī bērnu ansambļu un dziedošo ģimeņu koncerti.

Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā svētdien, 29. maijā, no pulksten 11 notiks bērnu svētki "Pasakas un nesakas", kur iecerētas radošās darbnīcas, novada mācība, loka šaušana, zīmēšanas studija, pasaku stūrītis, masku un vizītkaršu darbnīca, šķēršļu trase, pasaku orientēšanās spēle, muzikāla izrāde "Aizraujošie piedzīvojumi džungļos" un citi pārsteigumi. Tikmēr no pulksten 12 kultūras centra "Mazā ģilde" dārzā ikviens ir aicināts apmeklēt koncertu "Dietin dej' lieli, mazi", kurā piedalīsies bērnu tautas deju ansamblis "Dzintariņš".
Foto: Shutterstock

Pirmdien, 30. maijā, pulksten 18 kultūras centrā "Mazā ģilde" skanēs koncerts ciklā "Mūzikas ceļojums", piedaloties Kasparam Zemītim, Daumantam Kalniņam un Rīgas mūzikas skolu audzēkņiem, savukārt dienu vēlāk – 31. maijā – ikkatrs būs gaidīts muzikālajā izrādē "Pūt, vējiņi", kur uzstāsies bērnu un jauniešu teātra studija "Vinnijs" režisores Ingunas Gremzes un Karīnas Šišlo vadībā.

Ģimenes mēneša programma galvaspilsētā ir daudzveidīga un norisināsies līdz pat jūnija sākumam: skanēs koncerti, notiks akcijas, izstādes un izrādes, varēs piedalīties radošajās darbnīcās, sportiskās sacensībās un virknē citu aktivitāšu.

Šos pasākumus organizē Rīgas pašvaldība, un tie ir daļa no kopējās ģimenes mēneša programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem, biedrībām un izglītības iestādēm. Norišu programma pilnā apjomā ir skatāma tīmekļvietnē "Kultura.riga.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!