Tieslietu ministrija (TM) sadarbībā ar Sertificētu mediatoru padomi no 2020. gada 1. janvāra atsāks īstenot projektu "Bezmaksas mediācija ģimenes strīdos", lai sniegtu atbalstu ģimenēm tādu strīdu un domstarpību risināšanā, kas skar bērnu intereses, pavēstīja TM pārstāve Lana Mauliņa.

Viņa skaidroja, ka projektā bez maksas tiks nodrošinātas pirmās piecas mediācijas sesijas, katra 60 minūšu apmērā. Sertificēta mediatora bezmaksas pakalpojumus būs iespējams saņemt dažāda veida ar bērnu interesēm saistītu ģimenes strīdu risināšanā, kā piemēram, saskarsmes jautājumos, bērna pastāvīgās dzīvesvietas noteikšanā, uzturlīdzekļu apmēra un/vai maksāšanas kārtības noteikšanā, vecāku attiecību risināšanā un savstarpējās komunikācijas uzlabošanā, bērnu audzināšanas jautājumos, laulības šķiršanā un citos.

Lai projektā pieteiktos mediācijas pakalpojuma saņemšanai, jāvēršas pie sava izvēlētā un projektā iesaistītā sertificētā mediatora. Informācija par mediatoriem tiks publicēta Sertificētu mediatoru padomes mājaslapā. Tiesā sākta strīda gadījumā informāciju par mediācijas iespējām var jautāt arī tiesā.

Jau vēstīts, ka valdība šogad piešķīra 60 000 eiro, lai nodrošinātu šo pakalpojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!