Lidmašīnas, raķetes, gaisa baloni un citi lidojoši objekti bērnus vienmēr aizrāvuši – kā tie turas gaisā, kā tos palaiž debesīs, cik sarežģīti tos izgatavot? Izrādās, ka dažus vienkāršākus modelīšus un mazāk jaudīgus var pagatavot arī pats bērns, nepieciešams tikai pacietība un roku veiklība, kā arī, protams, daži izejmateriāli, ko var palīdzēt sagādāt vecāki.

Portāls "Cālis" sadarbībā ar LMT piedāvā noskatīties izklaidējoši izglītojošu raidījumu "ZinZINOO" zinātkāriem bērniem un jauniešiem. Šoreiz video piedāvātā tēma ir raķetes un tajā iekļauts arī praktisks eksperiments, kā pašam izgatavot savu raķeti. Raidījumā bērniem īsumā tiek skaidrots arī raķešu galvenais uzdevums – nogādāt sūtījumus kosmosā. Bet, vai tu zināji, ka pirmās raķetes izgatavotas Ķīnā jau pirms 2000 gadiem?

Kā pagatavot raķeti mājās

Tev būs nepieciešams papīrs, papīra un sudraba līmlente, PVC caurule, gofrētā caurule, plastmasas pudele, lineāls, šķēres un zīmulis. Gatavošanas procesu skaties video, tas nemaz nav sarežģīti, bet, ja būs nepieciešams, vecāki bērnam piepalīdzēs, jo gala rezultāts būs interesants – raķetes palaišana radīs prieku.

Raidījumu "ZinZINOO" veido zinātkāres centra "Zinoo" speciālisti. Zinātkāros prātus pirmajā raidījumu sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik piektdienu piedāvājot divas atklājumiem bagātas sērijas ar iespaidīgiem zinātniskiem eksperimentiem, smieklīgiem jokiem un pavisam nopietnām sarunām par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē.

Skaties "ZinZINOO" arī LMT viedtelevīzijā, lietotnē "LMT Straume" un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!