Foto: Bildes autore: Aiva Laikubriede
Šonedēļ notiks virkne pasākumu topošajiem un jaunajiem vecākiem, ko rīko dūlas. Pirmoreiz norisināsies iedrošinoša saruna un dalīšanās stāstos ar mammām, kurām grūtniecība pagājusi gultas režīmā – tomēr tam iziets cauri un bērniņš sagaidīts. Tāpat būs vairāki pasākumi, gatavojoties dzemdībām, relaksācijai un pēcdzemdību periodam.

Ierasti marta trešajā nedēļā norisinās Starptautiskā dūlu nedēļā, taču šogad, saistībā ar kara notikumiem, viss ir pieklusināti, un notiek vien pāris pasākumi. Vienā no tiem, Valmieras pusē, varēs tikties arī ar ukraiņu dūlu un vecmāti Larisu Čeprasovu.

Bezmaksas pasākumi vai par ziedojumiem

*Grūtniecības ar gultas režīmupozitīvo stāstu vakars internetā

Piedzīvojot augsta riska grūtniecību, var nākties to pavadīt gultas režīmā. Šis stāstu vakars radies ar mērķi stiprināt sievietes, kas to piedzīvo, uzklausot mammas, kas gājušas tam cauri. Pieredzes stāsti ar iedvesmas avotiem grūtā dzīves brīdī.

Uz stāstu vakaru īpaši aicinātas sievietes, kas šobrīd piedzīvo gaidības ar gultas režīmu. Sarunas vadīs dūla apmācībā Lija Liepiņa-Putra.

Norises vieta: internetā, "Zoom" platforma.

Pieteikšanās un piekļuves saites saņemšana: liepinalija@gmail.com.

*Kura ir īstā dzemdību vieta un cilvēki līdzās – pasākums Cēsu un Valmieras puses māmiņām klātienē

Dūlas aicina uz tikšanos klātienē 23. marta pēcpusdienā, lai sajustu, kura ir katras īstā dzemdību vieta un kurus cilvēkus vēlies līdzās šajā skaistajā notikumā. Pasākumā runās arī par to, kāpēc tas ir svarīgāk par dzimšanas dienas ballīti vai kāzu rīkošanu.

Lai sajustu savu ķermeni un emocionālās vajadzības, būs iespēja vienai otru šūpot īpašos rebozo lakatos. Dalība par brīvprātīgiem ziedojumiem.

Vadīs: dūla un sertificēta zīdīšanas konsultante Lita Dudele-Krastiņa, dūla apmācībā Gunita Amoliņa un dūla un vecmāte no Ukrainas Larisa Čeprasova.

Pasākums notiks telpās starp Valmieru un Cēsīm (būs iespēja piebiedroties transportā no Valmieras) – vairāk informācijas pēc pieteikšanās.

Pieteikšanās: 26677190 vai lita.dudele@gmail.com.

*Bezmaksas atbalsts Ukrainas mammām

Ārpus dūlu nedēļas turpinās bezmaksas atbalsts topošajām un jaunajām mammām no Ukrainas.

Latvijas Dūlu apvienības biedres vēlas sniegt atbalstu tām sievietēm, kuras ietekmējusi Ukrainas kara darbība – ukraiņu grūtnieces un mazu bērniņu mammas – sniedzot atbalstu, gatavojoties dzemdībām, konsultējot par zīdīšanu un dodot cita veida emocionālu atbalstu, kas saistīts ar grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību laiku.

Ja tev ir zināma kāda grūtniece vai sieviete agrīnā pēcdzemdību periodā, kurai ir vai būs nepieciešams šāda veida atbalsts, sazinies ar Latvijas Dūlu apvienības pārstāvi, zvanot vai izmantojot "Whatsapp" pa tālruni +371 29197673.

Pasākumi ar atlaidi

* Siguldā no 21. līdz 27. martam:

  • iespējama rebozo relaksējošā masāža topošajām un jaunajām māmiņām par īpašu cenu, 30 eiro (parasti 40 eiro). Individuāli sarunātā laikā.

Pieteikšanās: 29469151 (Līga)

Veic: dūla Līga Roze-Kļaviņa

*Dzemdību mandala un meditācija sevis sajušanai Cēsīs

1. aprīlī pulksten 13, Cēsīs.

Dūlas Līga Roze-Kļaviņa un Anita Oļukalna aicina uz nesteidzīgu kopābūšanu – sarunām, meditācijām un savas dzemdību mandalas tapšanu.

Cena: 10 eiro. Jāpiesakās līdz 28.martam (ieskaitot): anita.olukalna@gmail.com.

*Liepājā – dažādi kursi un atslābināšanās par dūlu nedēļas cenu

Dūlu nedēļā īpaša atlaide topošo vecāku kursiem internetā. Ieraksti no septiņām lekcijām un attālināta dūlas konsultācija. Cena komplektam – 52 eiro. Pieteikšanās: centrsliepa@gmail.com.

Tēmas: gatavošanās dzemdībām; dzemdību norise.

*Bērna vannošana un pārģērbšana bez lielas raudāšanas ir iespējama

Dūlu nedēļas īpašā nodarbība 28. martā pulksten 17. Bērna vannošana un pārģērbšana bez lielas raudāšanas ir iespējama. Dūla Ilze Veseke stāstīs, kā atpazīt bērna vajadzības un kā novērst lieku sasprindzinājumu. Par bērniņa auklēšanu, mierināšanu un nolikšanu gulēt.

Norises vieta klātienē: Siena ielā 10, Liepājā

Nodarbībā katrs no dalībniekiem varēs praktiski izmēģināt hendlinga paņēmienus.

Lekcijas cena: 15 eiro no ģimenes. Pieteikšanās, zvanot vai rakstot +371 27737888. Vadīs: dūla Ilze Veske.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!