Foto: LETA
Augustā portāls "Cālis" un biedrība "Babyroom" aicināja vecākus dalīties labajā pieredzē un balsot par ģimenēm ar bērniem draudzīgākajām vietām un pakalpojumu sniedzējiem Latvijā. Trešdien īpašā pasākumā apbalvoti šīs aptaujas uzvarētāji.

Balvu pasniegšana norisinājās VEF Kvartāla Kamerzālē, un balvas tika pasniegtas vairākās nominācijās – draudzīgākā mākslas un kultūras iestāde, draudzīgākais ēdinātājs, draudzīgākā tūrisma iestāde, draudzīgākā atpūtas vieta un draudzīgākais pakalpojumu sniedzējs.

Nominācijā "Draudzīgākais pakalpojumu sniedzējs" uzvarēja "Māmiņu klubs – Lietišķās kreativitātes grupa", balvu pasniedza Vides aizsardzības un Reģionālās attīstības ministrijas Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits.

Nominācijā "Draudzīgākais mākslas vai kultūras uzņēmums" uzvarēja Latvijas Nacionālā bibliotēka, balvu pasniedza mākslas kuratore Elīna Sproģe.

Nominācijā "Draudzīgākais ēdināšanas uzņēmums" uzvarēja – restorāns "Chocolate & Pepper", balvu laureātam pasniedza ēdiena blogere Laura Grēviņa.

Nominācijā "Draudzīgākais tūrisma uzņēmums" uzvarēja – atpūtas un sporta komplekss "Dzintarkrasts", balvu uzvarētājam pasniedza ceļotāja Agija Kola, savukārt nominācijā "Draudzīgākais atpūtas uzņēmums" uzvarēja atpūtas un izklaides centrs "Bowlero" un balvu pasniedza pasākumu vadītājs Armands Simsons.

Īpašu paldies ceremonijā teica biedrība "Apeirons" Latvijas Nacionālajam Mākslas muzejam, par tā pieejamību un domām par visiem mūsu sabiedrības locekļiem, neskatoties uz to, ka tā ir vēsturiska ēka ar dažādiem ierobežojumiem.

Labklājības ministrs Jānis Reirs norādīja, ka Latvijas nākotne ir drošās rokās, jo mums ir gan jaunu talantīgu cilvēku, gan vadītāju, uzņēmēju un galvenokārt – cilvēku, kuriem rūp mūsu valsts nākotne – ģimenes ar bērniem.

Biedrības "Babyroom" valdes locekle Anna Rozīte pauž patiesu prieku par Labklājības ministrijas (LM) un Vides aizsardzības un Reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iesaisti un atsaucību.

"Gatavojoties balsošanai un pasākumam, uzrunājām LM un VARAM ar lūgumu palīdzēt popularizēt balsošanu. Liels bija mūsu pārsteigums un prieks saņemt pozitīvas atbildes un jautājumu: "Kā vēl varam palīdzēt". Saņemot šādus jautājumus no ministriju puses, jūtam, ka tuvojamies mūsu mērķim - veicināt uzņēmēju izpratni par vecāku vajadzībām, veicināt ģimenēm draudzīgu vidi, kā arī atvieglot ģimeņu ar bērniem sadzīvi un padarīt Latviju par ģimenēm ar bērniem draudzīgāko valsti Eiropā. Redzot un jūtos valdības atbalstu, saprotam, ka mūsu darbs nav veltīgs un gandarījums par paveikto ir vēl lielāks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!