Foto: F64

Ogrē šogad palielinājušās vidējās izmaksas par bērna uzturēšanu bērnudārzā. Aprēķināts, ka viena izglītojamā uzturēšanas izmaksas šogad ir 192,11 eiro mēnesī, bet pērn bija 124,97 eiro mēnesī, informē Ogres novada dome.

Tiek norādīts, ka izmaksu pieaugums saistītas ar izmaiņām Ministru kabineta noteiktajā aprēķina metodikā – šogad aprēķins veikts par bērna uzturēšanos pirmsskolas izglītības iestādē 12 stundas, nevis astoņas stundas dienā, kā bijis noteikts iepriekš.

Ogres novadā ir 10 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, un kopējais bērnu skaits uz šā gada 1. janvāri – 1643. Kopējie šo bērnudārzu uzturēšanas izdevumi 2016. gadā ir 3 787 650 eiro.

Tāpat tiek norādīts, ka pašvaldība sniedz finansiālu atbalstu privātajai izglītības iestādei, kas nodrošina pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri nav nodrošināti ar vietu pašvaldības izglītības iestādē.

Turklāt pašvaldība šīs izmaksas sedz tādā apmērā, kas atbilst vienam izglītojamajam pirmsskolas izglītības programmā nepieciešamajām vidējām izmaksām pašvaldības izglītības iestādēs – no pašvaldības budžeta privātie bērnudārzi saņems 192,11 eiro mēnesī par katru bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!