Foto: Publicitātes attēls
Oktobrī un novembrī kultūras telpā "3 māsas" būs iespējams noskatīties divas muzikālas izrādes bērniem – "Vai pagaršot" un "Kas par traku, tas par traku...!".

Pavisam nesen, oktobra sākumā, iedvesmojoties no Reja Bredberija romāna "Pieneņu vīns", ir tapusi jauna muzikāla izrāde "Vai pagaršot?". Tā ir interaktīva izrāde skolas vecuma bērniem un viņu vecākiem, kurā skatītājs tiek iesaistīts līdzdarboties, izgaršojot priecīgos, smieklīgos, arī skumjos dzīves notikumus. Izrāde ar vasaras smaržu un kāda bērna pēkšņo atklājuma prieku par atziņu – "Es esmu dzīvs!".

Izrādi, kas veidojas no dažādām mazām vasaras ainiņām, izspēlē aktieri Egija Silāre, Māris Bezmers un mūziķe/komponiste Elizabete Balčus.

Savukārt izrāde "Kas par traku, tas par traku..!" ir jautrs, muzikāls, izglītojošs piedzīvojums visu vecumu bērniem, stāsta kultūras telpas pārstāve Egija Silāre.

Šis ir ceļojums latviešu izcilā dzejnieka Ojāra Vācieša fantāzijās, viņa radīto dzejas tēlu pasaulē, kas skatītāju priekšā atdzīvojas – dzied, dejo, spēlējas, iesaistot arī skatītājus. Izrādē tiek spēlēti dzīvie mūzikas instrumenti, publika aktīvi līdzdarbojas un pat dejojot krakovjaku.

Izrāde nominēta Latvijas teātru gada balvai "Spēlmaņu nakts 2013/2014" kategorijā – labākā izrāde bērniem.

Izrādi "Vai pagaršot?" varēs noskatīties 5. un 26. novembrī pulksten 12, bet "Kas par traku, tas par traku" – 22. oktobrī un 12. novembrī pulksten 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!