Foto: stock.xchng

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 laikā no 6. līdz 13. aprīlim rīko informatīvo akciju "Vardarbība nav mazs noslēpums. Runā par TO!". Akcijas mērķis - cīnīties pret seksuālo vardarbību, un palīdzēt tās atpazīšanā, kā arī mazināt tās sekas.

Akcijas laikā ikviens var zvanīt uz tālruni 116111 un ziņot par seksuālās vardarbības gadījumiem pret bērniem, saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu, kā arī nepieciešamo informāciju.

Šādu akciju VBTAI rīko katru gadu. Pirmo reizi šādu kampaņu Uzticības tālrunis 116111 rīkoja 2013. gadā. Sarežģītākie akcijas laikā izskatītie jautājumi bija saistīti ar ilgstošu seksuālo vardarbību ģimenē, fizisku un emocionālu vecāku vardarbību, bērnu pamešanu novārtā ģimenē, kā arī vecāku problēmām ar alkoholu, portālu Cālis.lv informēja Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče.

Skatot aizvadīto akciju rezultātus, var secināt, ka seksuālā vardarbība ir viena no smagākajām tēmām, par ko cietušie bieži vien atsakās runāt vai arī mēdz mainīt iepriekš sniegto informāciju. Tieši tāpat seksuālās vardarbības upuri nereti noliedz notikušās vardarbības aktu, kā arī atsakās no palīdzības.

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Uzticības tālrunī 116111 palīdzību un atbalstu var meklēt visu diennakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!