Foto: Shutterstock

Noslēdzoties 2020./2021. mācību gadam, trīs nedēļu pagarinātajā mācību gadā sekmes dažādos mācību priekšmetos uzlabo 5035 skolēni, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Pēc Valsts izglītības informācijas sistēmas (VIIS) datiem uz 17. jūniju, šogad pagarinātajā mācību gadā mācās 5035 skolēni, pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs – 4956 skolēni, savukārt privātajās – 79 skolēni.

Kā norādīja IZM, papildu mācību pasākumi un pēcpārbaudījumi ir atļauti līdz nākamā mācību gada sākumam, tātad, līdz augusta beigām.

Iepriekšējais mācību gads tika pagarināts nepilniem 4000 skolēnu, kas ir par vismaz 1000 bērniem mazāk nekā šogad. "Taču jāatceras, ka šogad, atšķirībā no pagājušā gada, papildu pasākumi ir atļauti arī 10. un 11. klasei. Arī tas palielina kopējo skolēnu skaitu, kuriem pagarinātā termiņā ir iespējams piedalīties papildu mācību pasākumos, lai uzlabotu savus rezultātus, iegūtu vērtējamu un viņi tiktu pārcelti nākamajā klasē," skaidroja ministrijā.

Tāpat 15. jūnijā valdība apstiprināja grozījumus, kas nosaka, ka līdzšinējo divu nedēļu vietā papildu mācību pasākumi var ilgt trīs nedēļas, un tos var īstenot ne tikai ārpus telpām, bet arī iekštelpās, turklāt vienā grupā atļauts pulcēties bērniem no dažādām klasēm.

IZM atgādināja, ka papildu mācību pasākumus klātienē var organizēt ne vairāk kā desmit skolēnu grupā, lietojot mutes un deguna aizsegus un ievērojot divu metru distanci, kā arī ievērojot visas noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības. Papildu mācību pasākumus klātienē īsteno, veicot nodarbināto un izglītojamo iknedēļas testēšanu. Skolēni testēšanu neveic, ja grupā ir ne vairāk kā pieci dalībnieki.

Papildu mācību pasākumus atļauts organizēt arī grupām, kurās bērni ir no vairākām klasēm, vienlaikus stingri ievērojot visus drošības pasākumus, norādīja IZM.

Tāpat kā līdz šim, izglītības iestādei un pedagogam, izvērtējot katra skolēna spējas un ņemot vērā vajadzības, ir tiesības papildu mācību pasākumus (tostarp pēcpārbaudījumus) organizēt attālināti vai individuālu konsultāciju veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!