Foto: Shutterstock

Izgrebtie ķirbji, krāsainie kostīmi un klauvējiens pie kaimiņu durvīm ar frāzi: "Saldumus vai izjokosim!" – šis ir laiks, kuru oktobra beigās gaida mazākie Halovīna svinētāji. Savukārt jaunieši labprāt atzīmē šos svētkus kārtīgā ballītē. Šogad, diemžēl, gan vieniem, gan otriem šie plāni iet gar degunu, bet tas pilnīgi noteikti nenozīmē, ka svētki nebūs. Svētki būs! Lūk, ierasto Halovīna plānu vietā ielūkojies šajās epidemioloģiski drošajās alternatīvās!

Svētku vakars mājinieku lokā

Uztaisiet dziesmu sarakstu ar nosaukumu "Halloween Party" un uzrīkojiet muzikālu vakaru ar tuvākajiem. Vai vēl jautrāk – sameklējiet karaoke versijas savām mīļākajām dziesmām un dziediet paši! Tomēr, ja nu mūzika galīgi "neiet pie sirds," varat kopā uzspēlēt "Vilkačus", "Mēmo šovu", kādu galda spēli vai stāstīt viens otram šausmu stāstus.

Grebiet ķirbjus

Foto: Shutterstock

Epidemioloģiski droša nodarbe ir mājokļa dekorēšana Halovīna tematikā un galvenā simbola – spocīgā ķirbja izgatavošana. Vienīgais, kas šeit no piesardzības viedokļa ir jāievēro, ir ugunsdrošība, kā arī ar asajiem nažiem ieteicams rīkoties pieaugušo uzraudzībā. Kopā ar mājiniekiem varat uzrīkot oriģinālāko ķirbju izstādi. Nolieciet uz palodzes, lai redz arī kaimiņi. Un, protams, neaizmirstiet ar ķirbju bildītēm padalīties sociālajos tīklos.

Uzvāri ķirbju zupu

Bet, lai šie ķirbju labumi neietu bojā, pagatavojiet kopā ķirbju krēmzupu un virkni citu gardu ēdienu. Kā arī neaizmirstiet nolikt kaltēties ķirbju sēklas, ko pēc tam var graust līdz nākamajai ķirbju ražai.

Ielūkojies šajā rakstā, kur atradīsi duci ideju sātīgām un vareni gardām ķirbju krēmzupām.

"Kūst uz mēles karameles..."

Pēc kārtīga ķirbju pamatēdiena ir jāuzkož kaut kas salds. Šogad no kaimiņiem saldumus izdiedelēt nesanāks, bet tieši tāpēc pie to pagatavošanas jāķeras pašiem. Vai esat kādreiz taisījuši karameles vai cukurgailīšus? Spocīgu kārumu idejas apkopotas šajā "Tasty" kolekcijā.

Tiešsaistes ballītes

Ja dators ikdienā nav nogurdinājis, uzrīkojiet tiešsaistes Halovīna ballīti. Uzvelciet savus pašgatavotos vai iegādātos kostīmus un sazvanieties ar draugiem. Bērniem vairāk varētu interesēt vakars spoku stāstu tematikā, taču jauniešiem un pieaugušajiem, iespējams, erudīcijas spēļu vakars par Halovīna tēmu? Platformā "Kahoot" paši varat izveidot savu erudīcijas spēli vai atrast jau gatavu, tad pieslēgties no savām mobilajām ierīcēm un sacensties, kurš ir atjautīgāks.

Iespaidīgie Halovīna meikapi

Neizpaliekoša Halovīna daļa ir meikapa veidošana. Taču, ja pirms ballītes ir jāizdara vēl virkne lietu, var gadīties, ka nesanāk izveidot savu iecerēto tēlu. Izskatās, ka beidzot ir pienākusi diena, kad var izmēģināt vissarežģītākos kārotos Halovīna meikapus, ko esat redzējuši "YouTube" platformā. Pēc tam ir laiks fotosesijai un jaunai, neierastai ģimenes bildei. Jo asiņaināk, jo labāk!

Filmu nakts

Foto: Shutterstock

Svētku noskaņu noteikti radīs filmas. Visai ģimenei būs piemērotas "Monster House" (2006), kur bērni atklāj, ka viņu piepilsētā dzīvo monstrs. Laba izvēle būs "Halloweentown" (1998) – stāsts par meiteni, kas nāk no raganu dzimtas. Tāpat nenošausiet greizi ar "The Addams Family" (1991), "Hotel Transylvania" (2012), "Casper" (1995) u.c. Iespējams, kādu interesantu un šausmu pilnu filmu, ko noskatīties, atradīsi šajā rakstā.

Šāda ir situācija šogad, bet radošā veidā ierasto Halovīnu var aizvietot ar jaunām aizraujošām nodarbēm. Un šādiem svētkiem ir vēl kāds plus – kaimiņiem nākamajā rītā nebūs jātīra zobu pastas un olas no mājokļa durvīm, kā tas mēdz būt ārzemēs.

Rakstā izmantota informācija no "CNBC", "MPR News", "Delish", "The Boston Globe".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!