Foto: Publicitātes attēls

Noslēdzoties "Brīvības labdarības skrējienam", Bērnu slimnīcas fonds saņēma ziedojumu 6300 eiro apmērā. Ziedojums tiks novirzīts astoņu infūzijas sūkņu iegādei, lai uzlabotu ārstēšanās procesu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas pacientiem.

Kā portālu Cālis.lv informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, skrējiens, kura patrons ir arodkustības "Soilidaritāte" leģendārais līderis un bijušais Polijas prezidents Lehs Valensa, startēja Varšavā 2015. gada 3. septembrī. Tas notika maršrutā Varšava – Kauņa – Rīga (ap 700 km) un bija veltīts Latvijas prezidentūrai Eiropas savienības padomē. Skrējienu organizēja Starptautiskās labdarības organizācijas "Lions Club International" Polijas klubs sadarbībā ar klubiem Vācijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Skrējienā, kas noslēdzās 12. septembrī, varēja piedalīties jebkurš interesents, noskrienot paša izvēlētu kilometru daudzumu un ziedojot par tiem attiecīgu naudas summu.

Noslēguma pasākumā Bērnu slimnīcā piedalījās skrējiena organizētāji, Bērnu slimnīcas fonds, Bērnu slimnīcas pārstāvjiem un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. "Aktīva dzīves pozīcija un sportisks dzīvesveids ir apvienojušies labdarības pasākumā smagi slimiem bērniem, lai atvieglotu viņu terapijas un atveseļošanās gaitu. Paldies visiem, visiem, kas skrējienu organizēja un tajā piedalījās, jo tas ir piemērs, kā ar prieku un pārliecību varam paveikt ļoti daudz. Atliek vien novēlēt, kaut šādu piemēru būtu arvien vairāk," atzīst aizsardzības ministrs. Svinīgais pasākums notika 14. aprīlī.

"Hematoonkoloģijas nodaļā bērni uzturas ilgstoši, tamdēļ ārstēšanās viņiem savā ziņā ir maratons – diemžēl gan fiziski, gan emocionāli ļoti, ļoti grūts maratons. Ikviena lieta, kas var uzlabot ārstniecības procesu, ir svarīga, tamdēļ esam pateicīgi par šo iniciatīvu un lielisko rezultātu! Paldies organizētājiem, dalībniekiem, līdzjutējiem, atbalstītājiem, un prieks, ka šis skrējiens jau atkal parāda, ka bērni un bērnu veselība ir mūsu kopīga vērtība un tik daudzi cilvēki no dažādām valstīm ir gatavi sniegt savu ieguldījumu!" pateicību pauda Dambiņa.

"Šī skrējiena moto ir – Mēs skrienam, mēs kalpojam! Moto pirmo daļu mēs realizējām pagājušā gada 12. septembrī, noslēdzot skrējienu Rīgā pie Nacionālās bibliotēkas. Šodien ar prieku un gandarījumu varam pasniegt ziedojumu Bērnu slimnīcas fondam, tādējādi godam izpildot skrējiena svarīgāko uzdevumu! Skrējiena laikā piedzīvojām daudz pozitīvu un aizkustinošu brīžu, jo īpaši redzot, cik ļoti iesaistās mūsu jaunieši. Sirsnīgs paldies mūsu kolēģiem un draugiem Latvijā no biedrības "Lauvu klubs Rīga", kuri palīdzēja organizēt skrējienu un piesaistīt ziedojumus Bērnu slimnīcai!" norādīja skrējiena organizētājs no Polijas Mariuš Šeibs, kurš bija sagatavojis un klātesošajiem demonstrēja filmu par 10 skrējiena dienām 10 minūtēs.

Bērnu slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļa ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek ārstēti bērni ar onkoloģisku saslimšanu diagnozi. Hematoonkoloģiska saslimšana ik gadu tiek diagnosticēta 40 līdz 50 bērniem visā Latvijā. Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļā gada laikā ārstējas aptuveni 900 pacienti. Turklāt vienas ārstēšanas epizodes ilgums stacionārā ir vidēji no viena līdz diviem mēnešiem, taču, ņemot vērā slimības specifiku, nereti nepieciešama atkārtota stacionēšanās, līdz ar to slimnīcā pavadāmais laiks var ilgt pat pusgadu un vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!