Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai gan līdz skolas sākumam vēl gandrīz divi mēneši, ir vērts par mācībām nepieciešamo lietu iegādi padomāt savlaicīgi. Rīgas domes Labklājības departaments aicina rīdziniekus iesniegt iesniegumus par pabalstu izglītības ieguves atbalstam.

Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas, dzīvo atbilstoši iesniegumā norādītajai adresei un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 192,09 eiro katram ģimenes loceklim, kā arī atbilst pārējiem šo saistošo noteikumu kritērijiem.

Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu, kā arī sociālās korekcijas klašu audzēkņiem, kuriem pabalstu piešķir bez vecuma ierobežojuma. Pabalsts izglītības ieguves atbalstam apmērs ir 35,57 eiro katram skolēnam.

Lai saņemtu pabalstu, bērna vecāks vai bērna likumiskais pārstāvis līdz 2016. gada 31. oktobrim vēršas Rīgas Sociālajā dienestā, kur ir jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jāiesniedz rakstisks iesniegums un jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija.

2015. gadā pabalstu izglītības ieguves atbalstam saņēma 2 349 rīdzinieki. Kopumā 2015. gadā pabalstam izglītības ieguves atbalstam izlietoja 83 530 eiro no Rīgas domes budžeta līdzekļu programmas "Sociālie pabalsti Rīgas pilsētas iedzīvotājiem". 2016. gada jūnijā pabalsts izglītības ieguves atbalstam izmaksāts 46 rīdziniekiem 1636,22 eiro apmērā.

Informāciju par sociālā darba speciālistu pieņemšanas laikiem un atbildes uz jautājumiem par sociālajiem pakalpojumiem un sociālajiem pabalstiem Rīgas pašvaldībā var saņemt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055. Darba dienās darba laikā informāciju var saņemt pa Rīgas Sociālā dienesta tālruni 67105048. Papildu informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem Rīgas pilsētā var iegūt Labklājības departamenta mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!