Foto: Publicitātes foto

No 16. līdz 19. janvārim mākslas centra "Zuzeum" telpās būs iespēja apskatīt un iegādāties labdarības akcijas "Ota (r)otā" mākslas darbus, visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti "OPEN Radošais Centrs" jauniešu atbalstam. Akcija ir Rīgas Franču liceja 12. klašu skolēnu veidots projekts, kas notiek sadarbībā ar "OPEN Radošais Centrs", Ediju Klaiši un "Zuzeum".

"OPEN Radošais Centrs" ir drošs patvērums jauniešiem vecumā no 13 gadiem, kur viņi var pavadīt savu brīvo laiku, paēst un saņemt nepieciešamo palīdzību. Šobrīd Latvijā ir atvērti jau 19 centri dažādas pilsētās, kurus apmeklē vairāki simti jaunieši, informē Madara Boša, komunikācijas eksperte. Akcijas mērķis ir sniegt centriem finansiālu atbalstu laikā, kad situācija daudzās ģimenēs strauji pasliktinās.

"Mūsu mērķis kā jauniešiem ir palīdzēt citiem jauniešiem, "OPEN Radošais Centrs" jauniešu ikdiena tiks tieši ietekmēta, jo saziedotie līdzekļi var palīdzēt centriem gan ar steidzamām, gan sen ieilgušām nepieciešamībām," stāsta Kārlis Birznieks, Franču liceja 12. klases skolnieks un viens no labdabības akcijas iniciatoriem.

Vairāk nekā 50 latviešu mākslinieki un entuziasti ir īpaši ziedojuši savus mākslas darbus akcijai, to vidū ir darbi no Anitras Bērziņas, Viestura Holendera (HOLIS ARTS), Mareka Gurecka, Paula Pudža, Anitas Sokolovas un Mark Sun Roz. Starp gleznām un zīmējumiem interesenti varēs arī atrast tēlniecības, keramikas un eksperimentālā tehnikā darinātas rotas.

Lai sniegtu pēc iespējas lielāku atbalstu, darbiem ir noteikta minimālā vērtība, tomēr pircēji var izvēlēties arī maksāt lielāku ziedojuma summu. Iegūtie līdzekļi tiks izmantoti jauniešu pārtikas, apģērbu, apavu un higiēnisko preču iegādei, dažādu remontu veikšanai, mēbeļu un sadzīves tehnikas nodrošināšanai, kā arī citām jauniešu nepieciešamībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!