Foto: stock.xchng
Patentu valde aicina Latvijas vispārizglītojošo, speciālo un profesionālo izglītības iestāžu skolēnus – no 4. līdz 12. klasei – piedalīties video konkursā "Radi. Dari. Aizsargā".

Lai pieteiktos konkursā, ir jāizveido divu līdz trīs skolēnu komanda, jānofilmē video (līdz divām minūtēm), kas aicina respektēt un aizsargāt zīmolus, jaunus izgudrojumus un dizainu.

Video līdz šī gada 27. martam kopā ar pieteikuma dokumentiem jāiesūta Patentu valdei. Labāko video autori saņems dažādas balvas un izstrādātie video tiks izmantoti arī kā izglītojošie materiāli sociālajos tīklos un jauniešu pasākumos, atklāj Patentu valdes pārstāve Evita Lande.

Konkursu organizē Patentu valde, Latvijas Profesionālo patentpilnvarnieku asociācija, Starptautiskās intelektuālā īpašuma aizsardzības asociācijas Latvijas Nacionālā grupa, "Junior Achievement Latvia" un Valsts izglītības satura centrs. Konkursa mērķis ir attīstīt skolēnu radošumu, kā arī sekmēt izpratni par rūpnieciskā īpašuma nozīmi un pielietojumu uzņēmējdarbībā.

Iesniegto video idejas oriģinalitāti, māksliniecisko kvalitāti un atspoguļoto faktu precizitāti vērtēs neatkarīgā žūrija, kuras sastāvā darbosies konkursa organizatoru izvirzītie pārstāvji.

Konkursa rezultāti tiks izziņoti jau šī gada 9. aprīlī, savukārt apbalvošana notiks 23. aprīlī – Pasaules Intelektuālā īpašuma dienas nedēļā. Laureāti saņems Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) Skolēnu trofeju, ceļojumu uz izgudrojumu fabriku "Proto" Igaunijā, kā arī citas vērtīgas balvas – mugursomas, bezvadu austiņas un sporta kameras.

Ja līdz šim neko neesi dzirdējis par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību, aicini savu skolotāju pastāstīt par to un piedalies konkursā! Mācību materiāli, kur smelties iedvesmu ir atrodami šeit.

Konkursa nolikums un noderīga informācija par konkursu ir atradīsi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!