Foto: Sandra Lielmeža
Sestdien, 6. augustā, Valmieras apkaimē notiks biedrības "Ģimenes Šūpulis" rīkotie Dārza svētki ar muzikāliem priekšnesumiem, nodarbībām bērniem, kopīgām pusdienām un draudzīgu kopābūšanu. Patvēruma māja tika atvērta pērn un gada laikā tajā kādu laiku dzīvojušas piecas sievietes un seši mazuļi (vienai no mammām piedzima dvīnīši).

Patlaban patvērumu tur radusi viena mamma ar astoņus mēnešus vecu puisīti. Patvēruma māja gan neliedz arī cita veida palīdzību un atbalstu – padomu, bērnu aprūpei nepieciešamās lietas, drēbītes, tāpēc kopumā dažāda veida palīdzība ir sniegta aptuveni 10 mammām. Kopš pagājušā gada decembra "Ģimenes šūpulis" ir arī Labklājības ministrijā reģistrēts sociālo pakalpojumu sniedzējs grūtniecēm un jaunajām māmiņām.

Dārza svētku norises vieta ir Kauguru pagasta "Jaunpalejas", kur atrodas pirms gada atklātā biedrības patvēruma māja grūtībās nonākušām topošajām un jaunajām māmiņām.

Viesi 6. augustā ir gaidīti no pulksten 14. Pasākuma gaitā būs iespēja iepazīties ar gada laikā paveikto un savām acīm apskatīt patvēruma mājas projekta īstenošanas vietu. Par svētku muzikālo noskaņu gādās dziesminiece Anete Kozlovska. Savukārt mazie pasākuma viesi varēs radoši izpausties īpaši viņiem sagatavotās darbnīcās.

Šā gada Dārza svētkos jubilejās tiks sveiktas arī abas biedrības "Ģimenes Šūpulis" dibinātājas – vecmāte Rudīte Brūvere un diakone un skolotāja Irēna Bindemane.

Apmeklētāji ir aicināti ņemt līdzi pa kādam sāļam vai saldam gardumam no pašu virtuves.

Plašāk par "Ģimenes šūpulis" darbību un patvēruma māju lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!