Foto: Publicitātes attēls
Šogad Starptautiskajā šefpavāru dienā, ko ik gadu atzīmē 20. oktobrī, Latvijas pavāri izvēlējās nevis gatavot izsmalcinātus un ekskluzīvus ēdienus restorānu apmeklētājiem, bet gan kopā ar bērniem jautri gatavot maltītes, lai attīstītu viņos veselīgus ēšanas un uztura paradumus.

Starptautiskā šefpavāru diena tiek svinēta visā pasaulē, iesaistot vairāk nekā 10 miljonus pavāru. Nu jau otro gadu to atzīmē arī Latvijā. Šogad Starptautiskās šefpavāru dienas tēma bija "Māksla uz šķīvja", un divi no Latvijas izcilākajiem pavāriem – Halads Saušs un Svetlana Riškova – vadīja veselīgas un jautras kulinārijas stundas Rīgas Centra daiļamatniecības vidusskolā un mācīja bērnus, kā pagatavot vienlaikus veselīgu un gardu maltīti.

"Maltītes, kuras ir jautri gatavot un uz šķīvja izskatās interesanti, vienmēr piesaista bērnu uzmanību, pat ja tie ir dārzeņi. Veselīga ēdiena gatavošana kopā ar bērniem ļauj sarunāties ar viņiem par tādām tēmām kā uztura nozīme, veselīgs dzīvesveids un ēšanas paradumu attīstīšana jau pavisam agrā vecumā," saka Latvijas "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Foto: Shutterstock
Kopā gatavošana ne vien piesaista bērnu uzmanību un interesi, bet arī palīdz veidot izpratni par veselīgas ēšanas un fizisko aktivitāšu nozīmi ikdienā. "Iedrošinot bērnus būt radošiem savās maltītēs un iesaistot viņus gatavošanas procesā, mēs varam uzlabot viņu dzīves kvalitāti un nodrošināt veselīgāku nākotni," skaidro Ariana Rastauskaite, pārtikas produktu ražotāja "Nestlé Baltics" pārstāve.

Šā gada Starptautiskās šefpavāru dienas idejas autori bija "Nestlé" un Pasaules Pavāru apvienību asociācijas pārstāvji, un mērķis – veicināt un popularizēt veselīgu ēšanu bērnu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!