Foto: LETA

Pēdējās diennakts laikā vairāk nekā divas reizes pieaudzis traumu skaits, ko cilvēki guvuši uz apledojušajām ietvēm, informē Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS).

TOS ārsti skaidro, ka šobrīd vērojams pieaugošs pacientu skaits, kas guvuši traumas slideno laikapstākļu dēļ. Tāpat ārsti ziņo, ka 8. martā, iespējams, svinību sakarā, bija pieaudzis pacientu skaits ar traumām, kas gūtas alkohola reibumā.

Tā kā tuvākās dienas sola mainīgus laikapstākļus un atkalu, ārsti aicina cilvēkus ņemt vērā metereologu brīdinājumus par gaidāmo apledojumu un būt uzmanīgiem, ejot pa slidenajām ietvēm, kā arī izvēlēties šādiem laikapstākļiem piemērotus apavus. Vērtīgi ir izvēlēties speciālās uzmavas apaviem, kas palīdz drošāk pārvietoties slidenā laikā.

TOS ārsti arī atgādina, ka šādos laikapstākļos vecāka gadagājuma cilvēkiem labāk ir palikt mājās, un aicina jaunākos radiniekus parūpēties par saviem tuviniekiem, lai tiem pēc iespējas mazāk būtu nepieciešamība iziet no mājas.

Biežākās traumas, kas gūtas uz slidenajām ietvēm, ir augšdelma kaula lūzumi, pēdas locītavas kaula lūzumi, kā arī ir daudz vecāka gadagājuma cilvēki ar augšstilba kaula lūzumiem (gūžas locītavā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!