Foto: Shutterstock

Kopš 2016. gada rudens Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā (VBTAI) ar iedzīvotājiem strādā īpaša Konsultatīvā nodaļa, kurā var pieteikties konsultācijām un atbalsta programmas izstrādei bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes problēmām. Pagājušā gada laikā saņemti 250 vecāku vai citu likumisko pārstāvju iesniegumi, un izstrādātas 230 atbalsta programmas bērniem ar saskarsmes grūtībām un uzvedības problēmām.

Minētās konsultācijas tiek sniegtas projekta "Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē" īstenošanas gaitā. VBTAI Konsultatīvā nodaļas darbinieki arī izstrādājuši 645 rekomendācijas speciālistiem un bērnu ar saskarsmes grūtībām un uzvedības traucējumiem likumiskajiem pārstāvjiem vai aprūpētājiem.

Lai informētu sabiedrību par VBTAI Konsultatīvās nodaļas sniegto atbalstu pedagogiem, sociālajiem darbiniekiem un citiem bērnu tiesību aizsardzībā strādājošajiem, kā arī vecākiem un bērnu likumiskajiem pārstāvjiem bērna uzvedības traucējumu un saskarsmes grūtību pārvarēšanā, ir izstrādāti informatīvie materiāli par atbalsta saņemšanas iespējām Konsultatīvajā nodaļā, tostarp interneta vietnē "Facebook".

  • Plašāk par konsultāciju raksturu un to, cik veci bērni ir šīs komandas "klienti", lasi šeit.

Tāpat pērn īstenots projekts, nodrošinot speciālistu apmācību visā Latvijā, sniedzot speciālas zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā, pēc projekta ietvaros pilnveidotajām izglītības programmām un metodoloģijām, kuru centrālais fokuss ir praktisko iemaņu attīstīšana, kopumā apmācīti 2200 speciālisti bērnu tiesību aizsardzības jomā.

VBTAI arī izstrādāta interaktīva spēle "Hei, mosties!" un turpinās tās popularizēšana, aicinot sabiedrību domāt par vardarbības ģimenē atpazīšanas un mazināšanas iespējām, izglītojot par vardarbības cēloņiem un sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!