Foto: Shutterstock

Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar biedrību "Vecāku apvienība KKM" aicina topošos un jaunos vecākus uz bezmaksas nodarbībām.

Interesentiem ir iespējams apmeklēt šādas nodarbības:

  • Nodarbības par grūtniecības periodu un sagatavošanos dzemdībām, ietverot grūtniecības laikā aktuālās tēmas, kā arī praktisko daļu, piemēram, par pareizu elpošanas tehnisku dzemdībās, dzemdību pozām u.c.
  • Zīdīšanas nodarbības/konsultācijas mazās grupās (līdz trīs māmiņām ar mazuļiem), kurās māmiņas varēs pastāstīt par savu situāciju, problēmām un jautājumiem, un saņemt praktisko palīdzību, ieteikumus un atbildes uz visiem saviem jautājumiem.
  • Zīdīšanas lekcijas par dažādām tēmām: zīdīšanas tehnikas, ko darīt, kad piena ir pa maz? Kā saudzīgi bērnu atradināt no krūts? Zīdīšana un piebarojuma ieviešana u.c.
  • Hendlinga nodarbības vecākiem ar mazuli, kuros vecāki varēs iegūt noderīgu informāciju par hendlinga tehnikām, bērna attīstības posmiem, par drošas vides iekārtošanu, bērna ikdienas aprūpi un mazuļa sadarbību ar mammu, kā arī varēs praktiski apgūt bērniņa ģērbšanas, celšanas, pārvietošanas tehnikas.
  • Vingrošana vecākiem kopā ar mazuļiem, lai vecāki, kuriem nav iespējas vai vēlmes atstāt mazuli mājās, tomēr varētu vingrot ar mazuli kopā. Nodarbībās fizioterapeites arī stāstīs māmiņām par saudzīgu atkopšanos pēc dzemdībām, atļautiem un aizliegtiem vingrinājumiem, par iegurņa un vēdera muskuļu stiprināšanu.


Uz visām lekcijām un nodarbībām gaidīti abi vecāki! Zināšanas būs noderīgas arī tētiem, jo partnerim ir svarīga loma – būt līdzās un atbalstīt māmiņu. Nodarbības vadīs speciālistu komanda – vecmātes, fizioterapeiti, zīdīšanas konsultantes.

Sīkāka informācija un nodarbību saraksts atrodams šeit.

Pieteikties nodarbībām var:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!