No 18. marta un 7. aprīļa ikvienam interesentam ir iespēja piedalīties divos jaunos tiešsaistes bezmaksas kursos apzinātības praksē, informē centra "Miervidi" pārstāvji. Pirmajā lekcijā būs iespēja izzināt apzinātības prakses pamatus, komunikāciju un attiecības, savukārt turpinājumā – apzinātu bērnu audzināšanu digitalizācijas laikmetā, kā arī apzināta uztura tēmas.

Apzinātības prakse ir zinātniskos pētījumos pārbaudīta metode fiziskās, garīgās veselības un līdzsvara atjaunošanai. Tā ietver zināšanas un praksi – apzinātības meditācijas un pašregulācijas prasmes, vingrinājumus skaidrākam prātam un dzīvākam ķermenim, vēsta centra pārstāvji.

Lekcijā par "Apzinātu bērnu audzināšanu digitalizācijas laikmetā" speciālisti skaidros, kā apzinātības prakse var palīdzēt pieaugušajiem, kuri ir kopā ar bērniem (vecākiem, skolotājiem, aprūpētājiem). Kā izmantot apzinātības prakses principus bērniem? Kā vecāki var rūpēties par atbildīgu viedierīču lietošanu un kā apzinātības prakse tajā var palīdzēt?

Savukārt lekcijas "Apzināts uzturs" apraksts vēsta, ka apzināta ēšana palīdz labāk iepazīt sevi un savus ēšanas paradumus. Mēs bieži ēdam nevis tāpēc, ka esam izsalkuši, bet tāpēc, ka jūtamies kaut kā tā… Mēs bieži pat nevaram pateikt, kas ir par iemeslu tam, ka atkal un atkal noķeram sevi pie ledusskapja. Mēs varam plānot iešanu uz restorānu, bet, kad esam pie galda, tad varam būt aizņemti ar savām domām un sarunām tik tālu, ka nepamanīt, kā īsti garšoja tikko apēstais ēdiens.

17. grupas lekcijas norisināsies piektdienu un ceturtdienu vakaros. Nodarbības notiks tiešsaistes platformā "Zoom". Pieteikšanās šeit.

  • Pirmā nodarbība, piektdiena, 18. marts, no pulksten 19 līdz 20:30.
  • Otrā nodarbība, ceturtdiena, 24. marts, no pulksten 19 līdz 21.
  • Trešā nodarbība, ceturtdiena, 31. marts, no pulksten 19 līdz 20:30.

18. grupas lekcijas norisināsies ceturtdienu vakaros, arī tiešsaistes platformā "Zoom". Pieteikšanās šeit.

  • Pirmā nodarbība, ceturtdiena, 7. aprīlis, no pulksten 19 līdz 20:30.
  • Otrā nodarbība, ceturtdiena, 21. aprīlis, no pulksten 19 līdz 21.
  • Trešā nodarbība, ceturtdiena, 28. aprīlis, no pulksten 19 līdz 20:30.

Lektori: Indra Majore – Dūšele un Sandis Kristars Dūšelis.

Majore – Dūšele ir psiholoģe un deju un kustību terapeite (MG.PSYCH., MG.SC.SAL). Apzinātības prakses principus un tehnikas integrējusi profesionālajā darbībā – darbā ar klientiem centrā "Miervidi" un izglītojot studentus RSU.

Dūšelis ir psihologs (MG.PSYCH.) un uzņēmējs. Kopš 2009. gada vada tālākizglītības centru "Miervidi". Šobrīd pasniedz lekcijas par apzinātības tematiem dažādos uzņēmumos un organizācijās Latvijā un attīsta mobilo lietotni "Miervidi".

Lekcijas notiek Rīgas Domes Labklājības Departamenta projektā "Veselību veicinošas un izglītojošas lekcijas, semināri, nodarbības "Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/021 "Mēs par veselīgu Rīgu!" ietvaros. Projekta nosaukums: "Apzinātības veicināšanas nodarbības garīgās veselības veicināšanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!