Foto: Publicitātes attēls
Būsim godīgi, kuram gan gribas pamest vasaru un doties uz skolu? Taču ir viens veids, kā paildzināt vasarīgo sajūtu un padarīt skolas sākumu par kārtīgu piedzīvojumu – apmeklēt kādu aizraujošu pasākumu! Gatavojoties 1. septembrim (šogad gan otrajam), dažādi tirdziņi, teātri, muzeji, parki un citas iestādes ir nākuši klajā ar īpašu piedāvājumu mazajiem ķipariem.

"Kurp.es" komanda ir iesaka sešus spilgtākos pasākumus, par kuriem kuriem bērni būs stāvā sajūsmā.

Piena paku laivu regate un Vislatvijas Piena, Maizes un Medus svētki


"Baltais piena paku laivu regate", kas notiks 31. augustā pulksten 9 Jelgavā ir vienīgās šāda veida sacensības Eiropā. Komandas ne vien sacenšas ātrumā, bet arī demonstrē savu radošumu un saliedētību. Vērojot regati, ģimenes ir aicinātas arī izbaudīt Piena, Maizes un Medus svētkus, kas tradicionāli Hercoga Jēkaba laukumā pulcē meistarus no visiem Latvijas novadiem. Būs iespēja ne tikai iegādāties produkciju, bet arī piedalīties degustācijās un atraktīvos kulinārijas konkursos.

Vairāk informācijas par pasākumu meklē te.

Burtu tirgus Kalnciema kvartālā


31. augustā no pulksten 10 Kalnciema kvartālā norisināsies Burtu tirgus, kur varēs atrast nepieciešamās lietas gan skolas gaitām, gan arī iepriecināt sevi ar košu plānotāju, galda dekoru vai atrast oriģinālas dāvanas. Visas dienas garumā notiks vairākas bezmaksas nodarbes – atstarotāju un māla podu taisīšana, rožu stādīšana, rotaļāšanās ar ciparu tablo, slēpšanās spēļu kubā, mūzikas apgūšana un pagalma spēļu spēlēšana.

Vairāk informācijas meklē te.

Jāņa Znotiņa izrāde "Tētis"

Režisors Jānis Znotiņš kopā ar Istabas teātra radošo komandu, izmantojot Kārļa Vērdiņa dzeju, uzvedis izrādi, kurā stāsta par dažādiem tētiem no bērnu skatupunkta, kuru maziem un lieliem būs iespēja redzēt 31. augustā pulksten 12 Ēbeļmuižas parkā. Izrādē "Tētis" jautrā un aizraujošā veidā runā ar savu skatītāju par nopietnām lietām, rosinot uz pārdomām un sarunu starp vecākiem un bērniem. Izrādē tiek parādīts, ka tētis var būt aizņemts, dusmīgs, noguris, priecīgs, atpūties, aizrautīgs, bet, lai arī kāds viņš būtu, bērnam viņš ir pats labākais un mīļākais.

Vairāk informācijas meklē te.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas simtgades svētki

LNB simtgade tiks sagaidīta ar īstu vērienu. Arī mazajiem lasītājiem būs ko darīt. Ziedoņa zālē 31. augustā notiks RIGA IFF ģimenes filmu bezmaksas seansi – filmas "Los Bando" un "Zaglēni". Tikmēr bibliotēkas 7. stāvā pulksten 16 simtgades svinību ietvaros lieli un mazi bibliotēkas un grāmatu draugi aicināti uz pilnveidotās LNB Bērnu literatūras centra lasītavas atklāšanu "Viss jauns 7. stāvā". Savukārt no svētdienas, 1. septembra, bibliotēkā būs pieejama Latvijas kultūras kanona orientēšanās spēle, kas būs it īpaši aizraujoša bērniem.

Vairāk informācijas par pasākumu meklē te, te un te.

Amatu, spēļu un rotaļu diena

1. septembrī Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina lielus un mazus uz "Amatu dienu. Spēļu un rotaļu dienu". Pasākuma viesiem būs iespēja satikt seno amatu meistarus, izmēģināt spēkus ar senajiem darbarīkiem, iepazīt Latvijas aitkopības tradīcijas, kā arī apmeklēt "Latviskos pirts svētkus". Dienu pirms atgriešanās skolas solā paši mazākie tiek aicināti jestri nosvinēt vasaru ar iemīļotām un piemirstām spēlēm, piedalīties radošās darbnīcās un doties skanīgās rotaļās ar folkloras kopām.

Vairāk informācijas par pasākumu meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!