Foto: Publicitātes attēli

Labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" jau astoto gadu rīko akciju "Labo darbu nedēļa", kad ikviens tiek mudināts darīt labus darbus un aicināt uz to arī citus. Labo darbu nedēļā no 17. līdz 23. oktobrim pastiprināta uzmanība tiek pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums.

Tā var būt palīdzība kādam pensionāram mājas darbos vai vienkārša aprunāšanās, daudzdzīvokļu piemājas teritorijas sakopšana, rūpes par dabu, dzīvniekiem utt. Tie ir neskaitāmi daudzie darbiņi, kuriem ikdienā nepietiek laika vai motivācijas. Katram pašam ir iespēja iniciēt ideju par nepieciešamo labo darbu vai iesaistīties un līdzdarboties kādā no Labo darbu nedēļas mājaslapā pieteiktajām aktivitātēm.

Labo darbu nedēļu labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" rīko sadarbībā ar Latvijas Valsts simtgades jauniešu rīcības komiteju un Izglītības un zinātnes ministriju, lai kopīgi gatavotos Latvijas lielajiem svētkiem. Ar labiem darbiem iesim pretī Latvijas valsts simtgadei!

Atklājot Labo darbu nedēļu un turpinot labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" sadarbību ar hokeja klubu Rīgas "Dinamo", uz komandas 17. oktobra spēli ar "Spartak Maskava" tika aicināti vairāku internātskolu audzēkņi, audžuģimenes un sociālo centru klienti. Arī "Dinamo" līdzjutēji šajā spēlē paveica nozīmīgu labo darbu – aktīvi piedalījās momentloterijā, kurā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Kristapam, kuram jau kopš dzimšanas ir bērnu cerebrālā trieka, mikrocefālija un smaga garīgā atpalicība. Lai attīstītu Kristapa kustības un viņš spētu patstāvīgāk pārvietoties, viņam lieti noderētu trenažieris-skrejceliņš.

Foto: Publicitātes attēli
Lai atbalstītu Kristapu, spēles starplaikos ar jaukiem priekšnesumiem uzstājās Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošā studija un Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi, bet informāciju par akcijas norisi un jautrību pirms spēles un starplaikos nodrošināja Jānis Kozlovskis jeb DJ Kozy.

Labo darbu skaits, kas iesniegti Labo darbu nedēļas mājaslapā, turpina augt un nozīmīgs ir katrs no tiem. Daži no tiem:

Lejasstrazdu sākumskolas skolēni kopīgiem spēkiem izveidojuši radošo darbu izstādi "Nāk rudens apgleznot Latviju!". Skolas gaitenis ir atdzīvojies, gaisā virmo dažādas rudens smaržas. Skolēni ar interesi vēro radošos darbus un mācās no citiem. Šīs pašas sākumskolas 2. klases četri skolnieki Gvido, Danils, Mareks un Daniels izveidojuši savu sienas gleznu. Darbs veikts ar viņu mazām, čaklām rociņām. Bērni bija ļoti pacietīgi un tagad ir priecīgi par to, ka klases sienu rotā pašu darbs.

Lai iepriecinātu Juglas dzīvnieku patversmes četrkājainos iemītniekus, daudzas ģimenes jau svētdien, 16. oktobrī, piedalījās labdarības orientēšanās sacensībās "Robins mežā". Dažiem tas bija sacensību gars, citiem labais darbs gan pašiem sev, lai saulaino dienu pavadītu svaigā gaisā, gan patversmes suņiem, kuri izbaudīja šo dienu, dodoties garās pastaigās pa mežu.

Foto: Publicitātes attēli
Liepājas A. Puškina 2. vidusskolas 6.b klases audzēkņi, vēloties iepriecināt pirmsskolas izglītības iestādes "Dzintariņš" bērnus, viņiem pirms miedziņa lasīja pasakas.

Priekules vidusskolas skolotāja daļu no sava pagraba labumiem nolēmusi dāvināt citiem. Šoreiz burciņas aizceļos pie skolas bijušajām skolotājām, tagad jau pensionārēm, kuras kādreiz savus darbabiedrus arī ir pārsteigušas ar dažādiem gardumiem.

Zantes pamatskolas skolēni ik gadu Labo darbu nedēļā uz skolu nes kādu veselīgu produktu un cienā pārējos skolēnus.

Brocēnu vidusskolas skolēni devās apskatīt un izpētīt Brocēnu ezeru un, lai pārgājiens būtu lietderīgs, nolēma sakopt Braku kapus un sagrāba nokritušās lapas.

Foto: Publicitātes attēli

Valdemārpils vidusskolas 5.a klases skolēni un audzinātāja Guna Vilka devās ciemos uz pirmsskolas izglītības iestādi "Saulstariņš", kur iepazinās ar visām bērnu grupiņām. Pirms tam visi kopā sarūpēja rotaļlietas, gan atdodot savas, gan iegādājoties jaunas, uztaisīja kļavu lapu pušķus skolotājām, izdomāja rotaļas, ko spēlēt kopā ar bērnudārza audzēkņiem. Apciemojuma laikā katrā grupiņā tika atstāts pa vienai lielajai, mīkstajai rotaļlietai, bet mazākās tika piecgadniekiem, ar kuriem skolēni arī pavadīja laiku rotaļājoties.

Foto: Publicitātes attēli
Valdemārpils vidusskolas 9.b klases skolēni uzklausīja mednieku aicinājumu palīdzēt meža zvēriem ziemas mēnešos. Tika nolemts salasīt zīles, jo to šogad ir ļoti daudz. Čaklās rociņas Valdemārpils teritorijā salasīja 50 kilogramus zīļu, kas tika nodoti Ķūļciema mednieku klubam. Ļoti liels bija skolēnu pārsteigums, ka par padarīto darbu viņi tika apbalvoti ar konfektēm.
Foto: Publicitātes attēli

Savukārt Vecumnieku vidusskolas 1.a klase (šī raksta titulattēlā) divas nedēļas cītīgi lasīja zīles, lai šonedēļ tās nogādātu Rīgas Zooloģiskajam dārzam. Nu zīles ir jau pārlasītas, sabērtas maisos, un kādas audzēknes tētis tās nogādās Rīgā.

Limbažu novada ģimnāzijas skolēnu pašpārvalde devās lasīt pasakas pirms miega piecām bērnudārza grupiņām. Skolēni smēlās pozitīvas emocijas, iepriecināja bērnus un saņēma uzaicinājumu šāda veida aktivitāti atkārtot katru gadu.

Foto: Publicitātes attēli

Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas 2.b klases audzēkņi gatavoja grāmatzīmes un nodeva bibliotēkā, lai tās varētu uzdāvināt skolēniem, kuriem grāmatzīmju nav. Tika ziedota arī grāmata bibliotēkai – Dzidras Rinkules-Zemzares "Gribulītis".

Balvu mākslas skolas audzēkņi nolēma iepriecināt mazos slimniekus Ārijas Baranovskas doktorātā ar spilgtu krāsu toņu radošajiem darbiem izstādē "Latvijas daba". Izstāde būs apskatāma līdz pat decembrim.

Tiskādu vidusskolas 11. klases skolēni kopā ar savu klases audzinātāju, "bruņojušies" ar grābekļiem, devās sakopt Tiskādu vecticībnieku nama teritoriju – grāba lapas, lika tās vecā segā un nesa prom.

Krāslavas pirmsskolas izglītības iestāde "Pīlādzītis" šo akciju atbalsta ik gadu, kopā ar bērniem piedaloties dažādās aktivitātēs. 11. oktobrī 4. grupas audzēkņi rīkoja iestādes saimniecības laukuma kopšanas talku, tādējādi palīdzot sētniecei savākt koku lapas.

Foto: Publicitātes attēli

Iesaistīties Labo darbu nedēļā vēl var paspēt līdz 23. oktobrim! Vairāk informācijas: www.palidzesim.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!