Foto: DELFI
Nupat pirmizrādi uz lielajiem ekrāniem piedzīvoja sirsnīga animācijas filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", ko aicinājām svētdienas rītā noskatīties īpašā Cālis.lv kino seansā.

Pirms iepazīšanās ar kolorītajiem filmas tēliem, seansa apmeklētāji sēdās pie krāsojamajām lapām, un Cālis.lv novēroja, ka daudzas krāsojamās lapas devās līdzi arī uz mājām. Biļetes uz šo seansu bija pieejamas tirdzniecībā ikvienam, bet daļu dāvinājām Cālis.lv foruma lietotājiem.

Filma ir Luīzes Pastores grāmatas bērniem "Maskačkas stāsts" ekranizācija un stāsta par zēnu vārdā Jēkabs, kuram vesela nedēļa jāpavada pie radiem Maskačkā. Tur viņš satiek māsīcu Mimmi, tēvoci-pirātu un suni, kas miedz ar aci, un piedzīvojumi var sākties!

Zāle bija pilna mazu un lielu skatītāju, kas spraigi sekoja līdzi piedzīvojumu stāstam par neparasto draudzību starp runājošiem suņiem un bērniem, kuri tic brīnumiem. Pēc filmas noskatīšanās uz skatuves kāpa režisors Edmunds Jansons, Mimmī lomas ierunātāja Nora Džumā un māksliniece Elīna Brasliņa, lai atbildētu uz skatītāju jautājumiem.

No zāles izskanēja gan vienkāršs izsauciens "Man patīk suņi!", gan jautājumi – kuram pieder suņu bara vadoņa balss un vai filmas pēdējos kadros redzama Luīze Pastore. Un patiesi, acīgākie skatītāji kafejnīcas ainā var pamanīt Luīzi. Atbildot pareizi uz Edmunda jautājumiem, skatītāji varēja tikt pie filmas plakātiem un īpaša suņuburkšķu dzēriena. Ja filmu vēl neesi redzējis, skatīšanās laikā saausies un pamēģini noteikt vai tu atšķir, kurš suņuks ir Safīrs, bet kurš Zefīrs. Vau!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!