Latvijas Drošāka interneta centrs "Drossinternets.lv" sadarbībā ar Eiropas Padomi aicina vecākus piedalīties aptaujā, kas palīdzēs izstrādāt rīkus Digitālās pilsonības izglītības atbalstam.

Digitālo pilsonību iegūst ikviens bērns, tiklīdz sāk izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas, piemēram, izveidojot savu e-pasta adresi vai lietojot internetu mobilajā tālrunī. Ikvienam bērnam ir jāzina, ka par ikvienu darbību interneta vidē arī ir jāuzņemas atbildība un tajā pastāv noteiktas uzvedības normas, kas jāievēro, norāda "Drossinternets.lv" preses sekretārs Kaspars Līcītis.

Vecākiem ne vienmēr ir laiks izsekot līdzi bērnu aktivitātēm internetā un palīdzēt viņiem, it īpaši tādēļ, ka arvien jaunas sociālo mediju lietotnes un platformas parādās teju katru dienu. Būt par gudriem un apzinīgiem digitālajiem pilsoņiem, tas ir svarīgi īpaši tagad, kad krīzes laikā bērni pavadījuši vairāk laika tiešsaistē nekā jebkad agrāk.

"Drossinternets.lv" sadarbībā ar Eiropas Padomi aicina vecākus, vecvecākus, aprūpētājus un visus, kas palīdz bērniem orientēties interneta vidē, aizpildīt Digitālās pilsonības izglītības aptauju šeit.

Aptaujas rezultāti būs pieejami uzreiz pēc anketas aizpildīšanas – tie parādīs, vai interneta vidē esat navigators, pētnieks vai varbūt izstumtais?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!