Foto: Publicitātes attēli

Bērniem domātām precēm būtu jābūt visaugstākajā kvalitātē, taču nereti tirdzniecībā parādās ne tik labas lietas, varētu pat teikt – bērna veselībai bīstamas, un tieši par tādām savā mājaslapā brīdina Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC).

Lūk, virkne bērnu preču, kuras ir atzītas par nedrošām!

Bērnu staigulis "Baninni Rosco", kura izcelsmes valsts nav zināma. PTAC atzīmē, ka staigulim pastāv savainošanās risks, jo preces izturība ir nepietiekama.
Foto: Publicitātes attēli

Koka rotaļlieta "Hongji Toys Stacking Ring", kuras izcelsmes valsts ir Ķīna. Secināts, ka šī rotaļlieta var radīt savainošanās risku – bērns var nokrist uz rotaļlietas izvirzītās daļas un gūt ievainojumus.

Ceļojuma gultiņa "Fillikid" (raksta titulbildē – red.), kuras izcelsmes valsts ir Ķīna. Arī šī bērniem domātā prece, PTAC ieskatā, var radīt savainošanās risku. Gulta nav pietiekami stabila un var viegli apgāzties. Bērns var izkrist no tās un gūt ievainojumus.

Ja esi iegādājies kādu nedrošu preci, zini savas tiesības – ja tev ir pirkuma apliecinošs čeks, tu vari vērsties pie tirgotāja, lūdzot to apmainīt vai saņemt atpakaļ naudu. Bet plašāk par patērētāja tiesībām lasi PTAC mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!