Foto: Shutterstock

20. oktobrī pulksten 11 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem ir aicināti uz dzejas un mākslas darbnīcu "Mīļvārdiņi", kas norisināsies Raiņa un Aspazija mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30.

"Mīļvārdiņi" vienmēr bijuši personīgs, radošs uzmanības apliecinājums gan starp bērniem un vecākiem, gan dzīvesbiedriem. Iedvesmojoties no Raiņa un Aspazijas personīgajā sarakstē un dzejā vizuāli spilgti uztveramajiem mīļvārdiņiem (saulbumbulīt, zaļzeltainais mīļputniņ, mīļzeltaino samtputniņ, lielkukainīt, zeltzeltaino mazkukainīt, zaļizeltmirdzošais kukainīt u.c), pasākuma apmeklētājiem būs iespēja no tekstilmateriāliem radīt dažādus – gan pūkainus, gan gludus, gan pelēkus, gan spīdīgus - kā vienkrāsainus, tā raibus vizuālos tēlus. Filcētos, līmētos un dažādi veidotos kukainīšus, putniņus un citas mīļradības vēlāk varēs izmatot kā piespraudes, matu aksesuārus vai atslēgu piekariņus.

Divu stundu garumā radīt dažādus vizuālos tēlus vecākiem un bērniem palīdzēs tekstilmāksliniece Līva Kaprāle, kura ir īpaši iemīļojusi vilnas velšanu, bet labprāt eksperimentē ar daudziem citiem materiāliem, klasiskām un netradicionālām tehnikām. Viņa bērnus ikdienā iepazīstina gan ar tekstilmākslu, gan keramiku, gan dažādām jauktām tehnikām, vēsta Memoriālo muzeju apvienības pārstāvis Kaspars Zalāns.

"Līva pēc izskata ļoti atgādina Aspaziju. Līdzību starp viņām saskatāma frizūrā un tērpu izvēlē. 2015. gada muzeju naktī Ogrē Latvijas muzeju darbinieku balsojumā viņa pat tikusi nominēta kā "Labākais un daiļākais vizuālais pierādījums Aspazijas un Raiņa klātbūtnei muzejos Muzeju naktī"," atklāj Zalāns.

Mākslas un dzejas darbnīca "Mīļvārdiņi" ir piektā no septiņām nodarbībām ģimenēm, kas no jūnija līdz decembrim notiek Raiņa un Aspazijas mājā. Piecas mākslinieces – Ilze Aulmane, Ieva Baumgarte, Līva Kaprāle, Ella Mežule un Eva Vēvere, – izmantojot dažādas tēlotājmākslas tehnikas (grafiku, glezniecību, tekstila dizainu u.c.) un rosinot bērnus un vecākus iepazīt Aspazijas un Raiņa tekstus, piedāvā iespēju ģimenēm zīmēt, līmēt, krāsot, šūt, aplicēt, mezglot un citādi aizraujoši, radoši darboties kopā, veidojot pašiem savus mākslas darbus.

Pasākuma organizatori interesentiem lūdz iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu dora.pauzere@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruni 29572469.

Ieeja ģimenēm ar bērniem – trīs eiro.

Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Vairāk informācijas meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!