Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 22. septembrī, no pulksten 15 līdz 18 rehabilitācijas centrā "Poga" jau piekto gadu pēc kārtas tiks atzīmēta Bērnu rehabilitācijas diena – svētki, kas radīti bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem, viņu ģimenēm, draugiem un tuviniekiem.

"Bērnu rehabilitācijas dienas mērķis ir veicināt bērnu ar kustību traucējumiem integrāciju sabiedrībā, kā arī iedrošināt bērnus nepadoties grūtībām un piepildīt savus sapņus. Tādēļ jau piekto gadu mums ir prieks pulcēties kopā, lai atbalstītu, iedvesmotu un kopā pavadītu jautru un izzinošu dienu," stāsta labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Rūta Dimanta atklāj, ka rehabilitācijas centrs "Poga" par spīti pandēmijas radītajiem šķēršļiem ir turpinājis aktīvi strādāt, lai varētu nodrošināt bērniem ar funkcionāliem traucējumiem tik ļoti nepieciešamo rehabilitāciju. Pagājušajā gadā bērniem sniegtas teju 6 000 konsultācijas un organizētas 3 000 nodarbības. Pandēmijas laikā, kad bērniem klātienes nodarbībās piedalīties bija liegts, kopā ar "Pogas" speciālistiem tika atrasts veids, kā turpināt rehabilitāciju arī mājas apstākļos. Tā rezultātā bērniem bija iespēja 1340 dienas saņemt attālinātas nodarbības ar īpašo "Mollii" supervaroņu tērpu. Tādēļ Rehabilitācijas diena ir jo īpaši gaidīts pasākums, kas bērniem palīdzēs ne vien pavadīt jautru dienu, bet arī iemācīties ko jaunu un socializēties ar vienaudžiem.

Bērnu rehabilitācijas dienas laikā būs iespēja tikties ne tikai ar vienaudžiem, bet arī ar Latvijas Paraolimpiskajiem sportistiem, piedalīties dažādās sportiskās, izklaidējošās un radošās aktivitātēs, kā arī iesaistītes kanisterapijas nodarbībā, ko vadīs terapijas suņu biedrība "Maigais suns". Tāpat pasākuma dalībniekus sagaidīs muzikāli pārsteigumi, radošās darbnīcas un spēles visas dienas garumā.

Pasākuma organizētāji aicina bērnus un vecākus nebaidīties doties uz pasākumu, lai pavadītu aktīvu un radošu dienu kopā. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Ievērojot valstī noteiktos drošas pulcēšanās noteikumus, pasākumu varēs apmeklēt ar derīgu Covid-19 sertifikātu (izslimots Covid-19, veikta pilnvērtīga vakcinācija, veikts negatīvs Covid-19 tests).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!