Foto: Shutterstock
7. un 8. maijā, sākoties Ģimenes mēnesim, rīdzinieki un pilsētas viesi ir aicināti iesaistīties aktivitātēs, kas norisināsies Mežaparkā, Andrejsalā un vairākos galvaspilsētas kultūras centros.

Sestdien, 7. maijā, no pulksten 11 līdz 17 Ģimenes mēnesis tiks ieskandināts Mežaparka Zaļajā teātrī, kur ikviens varēs piedalīties gan sportiskās aktivitātēs, gan radošās darbnīcās, kā arī iegādāties dažādus labumus mājražotāju tirdziņā. Tāpat būs iespēja vērot dziesminieka Arņa Miltiņa koncertuzvedumu "Bērnu pasaule", piedaloties mūziķim Atim Zviedrim un dziedātājai Katrīnai Dimantai. Pasākuma noslēgumā uzstāsies alternatīvā roka puišu grupa "Sudden Lights".

Savukārt Andrejostas ielā 27 – īpaši ukraiņu bēgļiem iekārtotā tikšanās vietā – sociālās iniciatīvas centrs "Common Ground" pulksten 11 aicina interesentus uz galda spēļu rītu, ko organizē uzņēmums "Brain Games". Turpat Andrejsalā pulksten 13 uzstāsies latviešu mūziķe Ilga Reizniece, pulksten 14 ikviens varēs piedalīties Japānas vēdekļu apgleznošanas meistarklasē, savukārt pulksten 15 norisināsies meistarklase ar jauno latviešu mākslinieci Enviju.

Svētdien, 8. maijā, kad šogad tiek atzīmēta Mātes diena, galvaspilsētā sarūpēti pieci sirsnīgi bezmaksas svētku koncerti, kas veltīti māmiņām un vecmāmiņām.

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" pulksten 14 skanēs koncerts "Tikai Tev", uzstājoties aktieru pārim Ērikai Eglijai-Grāvelei un Gintam Grāvelim, Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" būs dzirdama Antras Stafeckas un Ata Ieviņa balss koncertā "Paldies Tev", bet Rīgas Sv. Pētera baznīcā pulksten 15 mierīgākās noskaņās izskanēs koncerts "Maija šūpuļdziesmas", piedaloties pianistam Raimondam Petrauskim, saksofonistam Oskaram Petrauskam un dziedātājai Ievai Paršai.

Svētku melodijas pulksten 17 būs dzirdamas Mātes dienai veltītā koncertā "Smilšu rausis", Martam Kristianam Kalniņam, Kristīnei Kārklei-Kalniņai un Edgaram Kārklim muzicējot kultūras centrā "Mazā ģilde", savukārt pulksten 18 aktrise Karīna Tatarinova un ģitārists Roberts Dinters ikvienu priecēs koncertā "Kopā būt", kas notiks Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Iļģuciems".

Ģimenes mēneša programma galvaspilsētā būs daudzveidīga un norisināsies līdz pat jūnija sākumam: skanēs koncerti, notiks akcijas, izstādes un izrādes, varēs piedalīties radošajās darbnīcās, sportiskās sacensībās un virknē citu aktivitāšu, informē pašvaldībā.

Šos pasākumus organizē Rīgas pašvaldība, un tie ir daļa no kopējās Ģimenes mēneša programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem, biedrībām un izglītības iestādēm.

Norišu programma pilnā apjomā ir skatāma tīmekļvietnē "Kultura.riga.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!