Foto: LETA

Rīgas Dzemdību namā (RDN) no pirmdienas, 23. janvāra, noteikti pacientu apmeklējuma ierobežojumi saistībā ar gripas epidēmiju, kā arī akūtu augšējo elpceļu infekciju slimību pieaugumu un izplatību, informē RDN.

Rūpējoties par māmiņu un jaundzimušo veselību, vienlaicīgi pacientu apmeklēt RDN ir atļauts vienai personai bez infekcijas slimību simptomiem, uzraugiem galvenajā postenī uzrādot speciālo ieejas karti.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam apmeklējumi, tostarp došanās līdzi māmiņai uz ambulatoriskām vizītēm gadījumā, ja bērns nav pacients, Dzemdību namā šajā laikā netiks atļauti.

Ambulatori ārstējošos pacientu pie ārsta atļauts pavadīt tikai vienai personai, kas vecāka par 12 gadiem, kurai nav konstatēta gripa vai nav pamatotu aizdomu par inficēšanos ar gripu vai citu akūtu augšējo elpceļu infekciju slimību.

RDN aicinām apmeklētājus rūpīgi izvērtēt savu veselības stāvokli, pirms došanās pie jaundzimušā un jaunās māmiņas, un vizīti atlikt, ja pastāv kaut mazākās aizdomas par sliktu pašsajūtu un iespējamu saslimšanu!

Jau vēstījām, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) valstī izziņojis gripas epidēmijas sākumu. SPKC šādi rīkojies, jo pagājušajā nedēļā četrās Latvijas pilsētās ambulatorajās iestādēs gripas gadījumos vērsušos pacientu skaits ir pārsniedzis 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju jeb epidēmijas slieksni.

Visvairāk gadījumu reģistrēts Jēkabpilī - 194,7 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Tāpat gripas epidēmijas slieksnis ir pārsniegts Jūrmalā, Rīgā un Liepājā.

Gripa aizvadītajā nedēļā reģistrēta arī Daugavpilī, Jelgavā un Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!