Foto: F64

Muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" svētdien, 16. aprīlī, pulksten 11 notiks sarīkojums ģimenēm ar bērniem "Ciemos pie Runča Alberta", kurā tiks skandinātas dziesmas, kopīgi lasīta jūgendstila laika latviešu autoru dzeja bērniem. Dalībnieki varēs apskatīt pavasarīgi rotāto muzeja interjeru un nofotografēties Lieldienu atklātnē pie muzeja ieejas Alberta ielā 12.

Dabas atmoda pēc ziemas iedvesmo ikkatru – ar sauli, pūpoliem, sniegpulkstenītēm un plaukstošām lapām. Prieku par šīm sajūtām pauž ne viens vien dzejolis. Par pavasara tuvošanos liecina arī tā vēstnešu – putnu treļļi un vīterošana, kas ieskanas dziesmās. Runcis Alberts aicina bērnus paciemoties muzejā, lai apskatītu Lieldienu noskaņās rotāto interjeru, svētku galda klājumu un dažādās tehnikās gatavotos jūgendstila dekorus. Kopīgi lasītie Viļa Plūdoņa, Friča Bārdas un Raiņa dzejoļi par pavasari, dziesmas un rotaļas ļaus izbaudīt jautrus mirkļus, uz pasākumu aicina Iveta Sproģe, muzeja projektu vadītāja.

Ģimenes ar bērniem aicinātas apskatīt Lieldienām veltīto izstādi, jūgendstila laika Lieldienu pastkartes, koši krāsotās olas, ziedu kompozīcijas un papriecāties par pavasara saules apspīdēto jūgendstila muzeja vitrāžu ar nebēdnīgo vardi. Bērnu rīta dalībniekus gaida arī pārsteigums – pie muzeja ieejas atrodas pavasarīga atklātne bērnu augumā ar pūpoliem, olām un gaili, pie kuras varēs nofotografēties paši un kopā ar Runci Albertu. Nodarbību vadīs muzeja projekta vadītāja Iveta Sproģe.

Uz pasākumu "Ciemos pie Runča Alberta" aicināti bērni vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ lūgums pieteikt dalību iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: jugendstils@riga.lv, "Facebook" lapā @RigaArtNouveau, pa tālruņa numuru 67181465. Nodarbības ilgums – 90 minūtes. Dalības maksa katram dalībniekam – pieci eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!