Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 21. aprīlī, pulksten 14 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina uz koka spiedogu radošo darbnīcu "Iepazīsti jūgendstila ornamentu". Pasākums paredzēts dažāda vecuma interesentiem no 12 gadu vecuma.

Radošajā procesā tiks izmantoti koka spiedogi ar jūgendstila ornamentiem, kas radīti, iedvesmojoties no muzeja telpās sastopamajiem 20. gadsimta sākuma sienu un griestu dekoriem. Darbnīcas dalībnieki iegūs paša radītu mākslas darbu, kas tapis muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs", stāsta muzeja pārstāve Dace Bāliņa.

Nodarbībā dalībnieki kopā ar darbnīcas vadītāju dosies ekskursijā, lai atjaunotajā Konstantīna Pēkšēna dzīvokļa interjerā ieraudzītu ornamenta dažādību sienu un griestu dekoratīvajā noformējumā. Pirms darbošanās ar audumu un krāsām, ko nodrošinās muzejs, būs iespēja veikt eksperimentus uz papīra un auduma gabaliņiem.

Ieteicams ņemt līdzi savu kokvilnas izstrādājumu, piemēram, t-kreklu, maisiņu vai ko citu, lai to varētu apdrukāt ar kādu no jūgendstila ornamentiem.

Ieejas biļete darbnīcā - pieci eiro. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 67181465.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!